Proti Ormožu gladko do novih 2 točk

Arena Bonifika je danes gostila tekmo 10. kroga 1. SRL. 400 gledalcev si je lahko ogledalo dinamično in očem prijetno tekmo.

V samem začetku srečanja smo doživeli prvi pretres, ko je eden izmed sodnikov gostujočemu igralcu Žuranu dosodil rumeni karton in takoj nato še dvominutno kazen, takoj za tem pa vajo ponovil še z gostujočim trenerjem Praprotnikom. Gostje so tako odigrali prvi napad na srečanju s kar dvema igralcema manj. Domači so začeli previdno, saj so Ormožani vedno težak nasprotnik ter povedli do 3:2. Nato so gostje prevzeli pobudo in zaigrali poletno ter s pridom izkoriščali nevsiljene napake, ki so jih zagrešili domači rokometaši. Vodstvo je kmalu prešlo v domače roke preko Smolnika in Grzentiča. Organizator igre Smolnik je tako (kot že standardno) dobro vodil ekipo in razigraval soigralce ter sam tudi večrat ustrelil proti nasprotnikovim vratom. V prvem polčasu smo pogrešali standardne obrambe domačega vratarja Vrana, ki pa danes ni bil razpoložen, zato ga je v 20. minuti zamenjal Blaž Vončina. Kljub dobri igri v napadu, kjer se je v končnici prvega polčasa razigral tudi Tilen Sokolič, je bila po 30. minutah prednost minimalna, saj so domači storili kar nekaj napak in izgubili precej dragocenih žog. Na odmor smo tako odšli z izidom 18:16.

Drugi polčas je prinesel nekaj svežine v igro domačih, saj so začeli odločneje in tako prisilili gostujoče igralce v hitrejšo igro. V 32. minuti je domači vratar Vončina ubranil 7-metrovko Čudiču, kar je nakazalo na preobrat v igri Kopra. Domači mlin je počasi a vztrajno mlel in delni izid 4:2 v prvih 8 minutah igre je prisilil trenerja Praprotnika v nov timeout po zadetku Planinca za rezultat 22:18. Poleg tega je tudi Blaž Vončina “zaklenil” vrata in tako olajšal delo soigralcem, ki so minuto po minuto grizli in višali prednost. V 45. smo tako videli 3 timeout gostov pri rezultatu 26:21. V samem zaključku srečanja velja še izpostaviti atraktivno potezo Matijaševiča, ki je dosegel zadetek z obrata za 360°. Danes velja pohvaliti vse igralce, saj so na igrišču pustili dušo in srce ter tako dosegli novo, pomembno zmago na poti proti zaključnim bojem v končnici prvenstva.

Kaj so povedali po tekmi:

Gal Cirar (Jeruzalem Ormož):”Kljub odsotnosti nekaterih ključnih igralcev smo uspeli prikazati super igro. Na koncu smo malce popustili vendar mislim, da smo lahko s prikazano igro zadovoljni.”

Tilen Sokolič (Koper 2013):”Prvi polčas smo odigrali malo bolj zadržano, začeli smo malce nervozno, kar se je poznalo tudi rezultatsko. V drugem polčasu smo odigrali bolj zbrano, napravili manj napak in na koncu rutinirano zmagali.”

Fante že to soboto čaka pomembno gostovanje proti ekipi Dol TKI Hrastnik!

 

Fora Koper!