Drugi del sezone so z zmago odprli tudi mlajši dečki B

KADETI

MRD Dobova : RD Koper 35 : 22

 

STAREJŠI DEČKI A

V torek, 12.3., smo odigrali zaostalo tekmo 1. kroga proti ekipi iz Velenja. Začeli smo zelo dobro, prednosti več kot zadetka si ni uspela priigrati nobena ekipa. V 18.minuti, pri vodstvu +1 ter napadu za +2 se je lažje poškodoval naš vratar Lukas Lampe,ki je obranil kar nekaj domačih strelov. Šepajoč je zapustil igrišče, Velenjčani pa so dobili priložnost,da pridejo do lahkih zadetkov. Lampeta je v vratih zamenjal Nejc Frank, ki pa žal ni bil obrambno razpoložen. Polčas se je zaključil z vodstvom domače ekipe, 12 : 9.

Drugi polčas smo začeli malce v krču, saj smo upali, da bo med vrat ponovno vstopil mladi Lampe. Žal Lampe ni mogel več nadaljevati tekme. Vratarji niso bili razpoloženi, v samem napadu pa smo začeli delati nepotrebne napake. Velenjčani so svojo prednost samo še poviševali in na koncu tudi zasluženo slavili. Končni rezultat je bil, 24 : 16.

Z osmimi zadetki je bil najuspešnejši Žan Nadarevič, 2-krat je bil uspešen Andrej Makovec, po en zadetek pa so dali: Bor Moljk, Lukas Tišler, Jurij Franič, Samo Černe, Viktor Trajkovski in Luka Jevšinek.

V soboto, 16.3., nas čaka odločilna tekma, na kateri moramo premagati vrstnike iz Metlike. Zmaga nam bi prinesla uvrstitev v pofinale, med osem najboljših ekip Slovenije, kar bi bil za naše fante vrhunski dosežek.

RK Gorenje Velenje : RD Koper 24 : 16 (12 : 9)

Statistika, SDA, 12.3. Zapisnik, SDA, 12.3.

 

MLAJŠI DEČKI B

V prvem krogu nadaljevanja smo se odpravili na vedno neugodno gostovanje v Škofjo Loko. Koprčani so tekmo začeli odločno in hitro povedli. Z dobro igro v obrambi so zaustavljali napade domačinov. Prednost je tako hitro naraščala in ob polčasu znašala že 4 zadetke, 7 : 11.

Tudi v drugem polčasu niso popuščali in po nekaj lepo izpeljanih protinapadih, je prednost lepo naraščala. Z moštveno igro domačinom niso dovolili da bi se približali. Na koncu so prav vsi igralci stopili na parket in se veselili pomembne zmage, 13 : 20.

Z osmimi zadetki je bil najbolj natančen Luka Erjavec, 6-krat pa je zadel Vid Furlan.

Že v soboto, 16.3., nas čaka gostovanje v Ribnici.

RD Urbanscape Loka : RD Koper 13 : 20 (7 : 11)

Statistika, MDB, 13.3. Zapisnik, MDB, 13.3.