Drugi remi Kopra

Koprčani so včeraj pred 1500 gledalci odigrali srečanje 2. kroga NLB lige v domači Areni Bonifika. Pred prvo domačo tekmo smo izžrebali 2 nagradi – dres in žogo s podpisi igralcev prve ekipe. Žreb nagrajencev smo opravili med vsemi, ki so se odločili za nakup letnih abonmajev RD Koper. Nagrade so brez dvoma prešle v prave roke.

V goste je tokrat prišla ekipa RK Maribor Branik, ki odkrito cilja na sam vrh lestvice. Srečanje se je začelo z napadom domačih, ki so si že v prvem napadu priigrali najstrožjo kazen. Strel iz 7. metrov je kapetanu Rapotcu gostujoči vratar Đurica (skupno 11 obramb) ubranil. Gostje so prevzeli pobudo tudi v napadu in povedli z zadetkom Žvižeja, kateremu je z otvoritvenim zadetkom 2 minuti kasneje odgovoril Rapotec. Minuto kasneje je za Koper zadel Zugan indomače popeljal v vodstvo. Solidna igra v obrambi je Koper držala v vodstvu vse do 17. minute, ko so štajerci izenačili in nato po zaslugi izgubljene žoge igralcev Kopra celo povedli (8:9). V 21. minuti je domači trener Vujović zahteval minuto odmora, da bi strnil vrste svojih fantov, saj igra v napadu nikakor ni in ni stekla medtem, ko je obramba delovala dobro in uspešno zaustavljala nalete mariborskih igralcev, pri čemer gre tudi velik del zasluge vratarju Vranu, ki je v 25. minuti zabeležil 5 od skupih 7 obramb na tekmi. Domačini so tako do konca polčasa lovili priključek in ga v samem izteku polčasa dosegli, ko je 6 sekund pred koncem Smolnik (včeraj najboljši na terenu) zadel za znižanje na 12:13. Sledil je neroden prekršek Krečiča, ki si je tako prislužil dvominutno kazen in na odmor smo odšli pri rezultatu 12:13.

Drugi polčas smo začeli dobro. Kocjančič je v vratih zamenjal Vrana, Smolnik pa je v prvem napadu z lepo asistenco angažiral Marića, ki je tako izenačil na 13:13. Igra gol za gol se je nadaljevala, nobena od ekip si ni uspela priboriti večje prednosti – predvsem na račun vratarjev. Gostujoči vratar Marin Đurica je tako v 37. minuti ubranil tretji strel (od skupno 5) iz 7. metrov in tako omogočil Mariborčanom, da so se rezultatsko odlepili (15:18 v 38. minuti). Kljub temu se domačini niso predali. Martin Kocjančič je s svojo 4. obrambo angažiral Vlaha v protinapadu, ki je s podajo do Planinca omogočil izenačenje pri 18:18. Padec koncentracije pri domačih so s pridom izkoristili gostje ter s hitrim delnim izidom 0:3 pobegnili na 4 zadetke prednosti pri 19:23. Ko smo že mislili, da je konec nas je v igro vrnil Žiga Smolnik s tremi zaporednimi zadetki in tako zmanjšal zaostanek na vsega 2 zadetka pri 22:24. Do konca srečanja sta bila še uspešna Planinc, ki je zadel 2x in Rapotec, ki je dosegel izenačujoči zadetek. Za kaj več je v samem izteku srečanja zmanjkalo moči in srečanje se je končalo z delitvijo točk pri 25:25.

Po tekmi so povedali:

Zaradi tehničnih razlogov ne moremo podati posnetka izjave gostujočega trenerja Marka Šibile, ki pa jo povzemamo: “Srečanje je bilo izenačeno, gledali smo lep rokomet na obeh straneh, kar je dober obet za nadaljevanje sezone. Na terenu smo bili danes nekoliko boljši nasprotnik, kljub temu so Koprčani na koncu z nekaj sreče izvlekli točko. Čestitke mojim igralcem za prikazano igro.”