Đurica zagotovil dve točki

V petek, 26.4.24, je igrala članska ekipa RD Koper tekmo 24.kroga proti osmi ekipi NLB lige, RK Slovenj Gradec. Koroška ekipa je po zamenjavi trenerja februarja letos beležila odlične rezultate, zato smo lahko pričakovali izenačeno in borbeno tekmo. In ravno tako je tekma tudi potekala. Že od prve minute so gostje pokazali po kaj so prišli v Koper.

Začetek tekme je bil izenačen, vratarja obeh ekipa sta poskrbela, da je bil rezultat do 10. minute 3:3. Nato je sledil padec koncentracije domače ekipe in gostje s Koroške so povedli za tri zadetke (4:7). Z golom Keteje v 22. minuti je bil rezultat ponovno izenačen na 11. Nato je na sceno stopil domači vratar Đurica in s štirimi obrambami v zaključku prvega polčasa zagotovil ob polčasu gol prednosti za RK Koper. V drugem delu igre smo gledali še bolj borbeno in napeto tekmo, v kateri sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu, hkrati pa delali precej napak in stalno omogočali nasprotniku povratek v tekmo. V zadnji minuti srečanja je najprej Tine Poklar zadel za domače vodstvo z rezultatom 30:29. Sledila je minuta odmora gostujočega trenerja. V zadnjem napadu je imel gostujoči igralec Karlaš strel za izenačenje, vendar je Đurica ponovno pokazal kako se brani v odločilnih trenutkih tekme in z bravurozno obrambo zagotovil domači ekipi dve točki. Slavje v Bonifiki se je lahko začelo.

Poleg napete končnice je potrebno poudariti tudi slabo izvajanje sedemmetrovk obeh ekip. Domači igralci iz najstrožje kazni metali 4/8, gostujoči pa 3/7. Najboljši strelec srečanja je bil, ko je zdaj že običajno, Andraž Makuc z desetimi zadetki. Šest jih je dodal še Andraž Kete, ki je bil tudi izglasovan za igralca tekme. Odličen je bil tudi Marin Đurica. Pri gostih je šest zadetkov dosegel Aljaž Lampret. S tem rezultatom ostajata obe ekipi na sedmem oziroma osmem mestu NLB lige.

Strelci tekme s S.Gradcem:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 3, Konjevič, Bekrič 1, Moljk 2, Beganovič, Stojanovič, Muminovič 1, Zugan 3 (1), Sanabor 2, Makuc 10 (2), Kete 6 (1), Breznikar 2, Bratkovič;

RK Slovenj Gradec: Husejnovič, Leben, Markovič; Cvetko 4, Milenkovič 2, Štalekar M. 3 (2), Karlaš 4, Pikl, Kotar Mi., Svečko 3, Pandev, Saleznik, Lampret 6 (1), Štumpfl 3, Vovk, Yankovskyy O. 4;

Sicer pa si statistiko tekme lahko pogledate na povezavi Poročilo Koper – S.Gradec oziroma posnetek tekme na povezavi Posnetek Koper – S.Gradec.

Izjave po tekmi:

Boris Lisica, trener RD Koper: 

“Izenačena tekma, vidna je utrujenost na naši ekipi. Nikakor nismo mogli najti daljšega ritma. Zbrano smo igrali po pet ali šest minut. Da bi uspeli povezati 20 minut dobrega ritma obrambe in napada, bi lahko lažje dosegli zmago. Na žalost smo konstantno izpadali iz ritma in to zelo hitro. Obrnili smo tekmo v našo korist in potem ponovno izgubili osredotočenost in se vrnili na začetek. Z umirjenimi napadi so nas tekmeci držali v šahu do zadnje minute.”

Žiga Lesjak, trener RK Slovenj Gradec:

“Spremljali smo napeto tekmo dveh izenačenih ekip. Mi smo se borili vseh 60 minut, žal nam je na koncu zmanjkalo malo rotacije tako, da je Koper z malo sreče izvlekel dve točki.”

Predzadnji krog državnega prvenstva bo RD Koper zaradi reprezentančnega okna igral šele v soboto, 18.5.24, ko ekipa odhaja v goste k RK Sviš Ivančna Gorica. Lahko pa se že veselimo tekme moške državne reprezentance v Kopru, ko se bodo fantje v četrtek, 9.5.24, ob 19.00 uri pomerili proti reprezentanci Švice v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2025.  Verjamemo in želimo si, da članska reprezentanca nadaljuje pozitiven niz začet v olimpijskih kvalifikacijah. Vsi ljubitelji rokometa in športa nasploh ste na tekmo vljudno vabljeni.

 

FORZA KOPER!!!