DVE POMEMBNI TOČKI

Naši rokometaši so prišli do nove pomembne zmage v gosteh! V sklopu 21. kroga Lige NLB smo bili od RK Dobova boljši s 26:28.

Izredno izenačeno srečanje smo otvorili z dvema zadetkoma Dragana Pavlovića. Domača ekipa je po izenačenem uvodu v srečanje uspela doseči delni izid 4:1 in se tako, tri minute pred koncem prvega polčasa, oddaljiti na štiri zadetke razlike. Naposled pa smo prek zadetka Andraža Makuca, nekaj trenutkov pred zvokom sirene, uspeli zaostanek znižati in polčas zaključiti ob rezultatu 14:11.

V drugi del tekme smo krenili s polno paro in z željo tekmo spreobrniti v našo prid. Po desetih minutah igre je Bor Breznikar uspel rezultat izenačiti na 17:17. Sledila je izenačena borba, ki je trajala vse do zadnjih trenutkov srečanja, ko smo na krilu mirne roke Tineta Poklarja uspeli vodstvo podvojiti in ga posledično zadržati do zadnjega zvoka sirene. Končni rezultat je bil 26:28.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

“Čestitam mojim fantom za težko priigrano zmago. Nismo bili pravi – sploh ne v prvem polčasu. V drugem smo bili malo bolj mirni, malo bolj odgovorni. Uspelo nam je preobrniti rezultat proti zelo dobri ekipi Dobove.”

 

RK Dobova : RD Koper 26:28 (14:11)

RD Koper: Poklar 9, Pavlović 4, Vujović 3, Makuc 3, Breznikar 3, Špruk 1, Konjević 1, Moljk 1, Kete 1, Žagar 1, Zugan, Sanabor, Muminović, Smolnik, Logar, Jelovčan.

 

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ