Dve tekmi, dve zmagi starejših dečkov A

Starejši dečki A so ta teden že odigrali dve zaostali tekmi, in sicer tekmo 10.kroga proti ekipi iz Sežane ter tekmo 6.kroga proti ekipi Kronosa. Sicer so minuli vikend vknjižili tudi svoj prvi poraz v sezoni, ampak fante to ni potolklo. Na tekmi so so odlično pripravili in tudi na obeh zasluženo slavili.

 RK MITOL SEŽANA : RD KOPER

V torek 27.11. smo odigrali zaostalo tekmo 10.kroga. Odpravili smo se na gostovanje v Sežano. Po porazu v Hrpeljah smo tekmo začeli previdno in po navodilih trenerja. Obramba je bila čvrsta in napad uspešen. Igra nam je stekla po načtrih, zato smo prvi polčas mirno pripeljali do konca. Rezultat ob polčasu je bil 6 : 18 v našo korist.

Drugi polčas smo nadaljevali tako kot prvega, izkazali so se tudi mlajši igralci. Ponovno je prišel do izraza kapetan Andrej Makovec, ki je soigralce lepo razigraval in organiziral dogovorjene napade. Pohvaliti je potrebno tudi oba vratarja, Nejca Franka in Lukasa Lampeta. Tekma se je končala z rezultatom 15 : 37.

Fantje časa za počitek niso imeli veliko, že naslednji dan nas je čakala tekma proti prvouvrščeni, še neporaženi ekipi Kronosa.

RK Mitol Sežana : RD Koper 15 : 31 (6 : 18)

RK Mitol Sežana: Cerkvenik, Primc 3, Škrk 7, Drofenik M. 1(1), Širol, Drofenik N. 2, Vrabec 2, Perhavec

Trener: Miloš Cotič

Izključitve: /

7-metrovke: 1(4)

RD Koper: Frank, Makovec 4, Nadarevič 7(1), Dogandijev 1, Logar 6, Tišler 1(1), Franič 2, Černe 10, Trajkovski, Lampe, Jevšinek 3, Bedene 1, Simčič 1(1), Montanič 1

Trener: Željko Zirdum

Izključitve: /

7-metrovke: 3(5)

 

RK KRONOS : RD KOPER

Fante je dan po zmagi nad Mitol Sežano čakala domača tekma proti še neporaženi ekipi Kronosa. Kljub utrujenosti so fantje tekmo začeli zelo prepričljivo in samozavestno, saj je bila želja po zmagi še tolko večja. Hoteli so biti prvi, ki bi premagali vrstnike iz Logatca. Na parketu so že v začetku pokazali čvrsto obrambo in iznajdljivost v napadu. Fante so presenetili navijači Dvanajsti Kopra, ki so jih na zelo pomembni tekmi prišli bodrit in jih spodbujat. Spodbuda iz tribun je fantom dala nov zagon in še večjo željo po sami zmagi. Ponovno je odlično razigraval svojo ekipo mladi Andrej Makovec. Nasprotnikom je povzročal kar nekaj težav z lepo izpeljanimi akcijami. Svoj izjemen talent je danes pokazal tudi Žan Nadarevič, ki je iz 10 metrov zabijal neubranljive gole. Na črti se je ponovno izkazal Samo Černe in tudi dokazal, da gre za obetajočega fanta. Nepogrešljiv del v obrambi je bil tokrat Matti Logar. V vratih pa je bil ponovno razpoložen Lukas Lampe, ki je v odločilnih trenutkih tekme zaklenil svoj gol in tako pomagal svojim soigralcem do pomembne zmage. Na zaslužen odmor so fantje odšli s sedmimi zadetki prednosti, 17 : 10.

V drugem polčasu se je nekoliko pokazala utrujenost. Fantje so v obrambi in napadu nekoliko popustili, vendar preobrata niso dovolili. Tekmo so uspešno pripeljali do konca. Uspel jim je zadanj cilj in zasluženo slavili, 29 : 26.

Trener Željko Zirdum bi se rad še enkrat zahvalili domačim navijačem Dvanajsti Kopra za podporo iz tribun, ki je bila ključna za zmago naših fantov.

Naslednja teka nas čaka v torek, 4.12.,, v Trstu, nato pa bomo v domači dvorani gostili ekipo Ajdovščine.

RD Koper : RK Kronos 29 : 26 (17 : 10)

RD Koper: Frank, Makovec 6, Nadarevič 12(5), Dogandijev, Logar 4, Tišler, Franič 2, Černe 5, Trajkovski, Koradin, Lampe, Jevšinek, Britosek, Bedene, Simčič

Trener: Željko Zirdum

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(5)

RK Kronos: Vukovič, Ribič 11(2), Lipovec 2, Kovačevič 10, Stegel 1, Marušič, Simonišek, Hrovatin 2, Ristič

Trener: Nedeljko Ribič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(2)