Ekipe rokometne šole RD Koper so se ponovno izkazale

 

Za nami je pester vikend rokometa mlajših selekcij. Poglejmo rezultate:

 

MLADINCI:

Mladinci so v nedeljo gostovali pri RD LL Grosist Slovan. Tekmo smo bolje začeli kot ljubljanska ekipa in ob polčasu vodili že za šest zadetkov (10:16). Sledila je slabša igra v drugem polčasu. Na koncu je bil rezultat izenačen 28:28. Pri Kopru je kar enajstkrat zadel v polno Rok Matijaševič. Na lestvici 1.DRL tako po 17.krogih zasedamo sedmo mesti z osvojenimi 14-imi točkami. Naslednja tekma bo na sporedu 24.3.24, ko v Areno Bonifika prihaja četrto uvrščena ekipa MRK Ljubljana.

17.krog 1.DRL: 10.3.2024, ob 17.15, Dvorana Kodeljevo

RD LL Grosist Slovan – RD Koper 28:28

Poročilo mladinci Slovan – Koper

 

KADETI:

Kadeti so odlično odprli finalni del tekmovanja, saj so kar s 14-imi goli razlike premagali RK Jeruzalem Ormož. Gostje iz Ormoža so našim fantom lahko sledili do 20. minute. Nato pa jim je Koper zbežal na 3 gole prednosti ob polčasu (15:12). Končni rezultat je bil 30:16. Najboljši strelec je bil Rok Grujčič z devetimi zadetki. Odlično delo so opravili vratarji. Tako ostaja Koper glavni kandidat za zmago v tem delu prvenstva. Drugi krog je na sporedu 23.3.24, ko gostujemo na Gorenjskem pri ekipi RK Frankstahl Radovljica.

1.krog Finale 13.-18.mesto: 9.3.2024. ob 18.15, Dvorana Burja Škofije  

RD Koper – RK Jeruzalem Ormož 30:16

Poročilo kadeti Koper – Ormož

 

STAREJŠI DEČKI A:

Prvi poraz v sezoni so morali v nedeljo priznati SDA. Na gostovanju v Ribnici jih je domača ekipa premagala z rezultatom 23:20. Tekma je bila zelo izenačena do sredine drugega polčasa, ko so domačini zbežali na tri gole prednosti (16:13). Naša ekipe se je Ribnici približala na gol zaostanka devet minut pred koncem tekme. Po minuti odmora so domačini strnili vrste in tekmo pripeljali varno do konca. Po štirih krogih je Koper drugi v skupini, s točko zaostanka za RK Gorenje Velenje. V soboto 23.3.24 pride k nam ekipa ŠRD Škofljica.

4.krog Četrtfinale skupina B: 10.3.24, ob 17.30, ŠRC Ribnica

RD Riko Ribnica – RD Koper 23:20

Poročilo SDA Ribnica – Koper

 

STAREJŠI DEČKI B:

Odlično predstavo pa so v petek prikazali fantje iz ekipe SDB. Že od prve minute so vzeli vajeti tekme v svoje roke in strelsko učinkovit polčas zaključili pri rezultatu 18:7. Gostje iz Ljubljane so drugi del igre odigrali bistveno bolje, zato je bil končni rezultat tekme 30:19. Tako ostaja ekipa SDB vodilna v svoji četrtfinalni skupini državnega prvenstva. V 5.krogu odhajamo v goste k ekipi RD Alples Železniki, s katerimi bomo tekmo odigrali v soboto 16.3.2024.

4.krog Četrtfinale skupina A: 8.3.24, ob 18.30, Dvorana Burja Škofije  

RD Koper – RD LL Grosist Slovan 30:19

Poročilo SDB Koper – Slovan

 

MLAJŠI DEČKI:

S turnirji pa so ta vikend nadaljevali tudi Mlajši dečki A in Mlajši dečki C. MDA so odšli na turnir v Stično, kjer so odigrali dve tekmi z ekipama RK Celje PL in RK Sviš I.Gorica. MDC pa so svoj turnir imeli v Hrpeljah proti primorskima ekipama RK Jadran Hrpelje-Kozina in RK Mitol Sežana.

 

Spremljate nas na naši FB in internet strani, kjer bomo natančneje najavljali dneve in lokacije tekem naših mlajših selekcij.

 

FORZA KOPER!!!