En polčas ni bil dovolj

Z domačo tekmo proti ekipi MRD Dobova smo začeli drugi del rednega dela lige NLB. V Areni Bonifika smo videli borbeno tekmo, ki se je žal končala v korist gostov iz Posavja.

Že začetek tekme je nakazal, kdo je na igrišču bolj razpoložen. Gostje so bolje začeli ter hitro povedli. Svojo prednost so večali vse do razlike 6 golov (3:9, 16. minuta), predvsem po zaslugi naših zgrešenih “zicerjev”. Z nekaj igralskimi menjavami nam je uspelo postaviti ravnotežje ter obdržati oz. zmanjšati zaostanek do polčasa na še vedno ulovljivih 5 golov (10:15).

Drugi del smo pričeli z več energije, kar je bilo takoj vidno tudi v sami igri. Žal smo takoj na začetku spet zgrešili tri zaporedne stoodstotne strele ter tako zamudili priložnost za priključek. Prednost 5 golov je gostom uspelo držati vse do 40. minute (13:18), po kateri pa smo z agresivno obrambo in par uspešnimi napadalnimi akcijami uspeli narediti delni rezultat 4:1, ter se tako nasprotniku povsem približali (17:19, 47. minuta). Igralci Dobove so na našo boljšo igro dobro odreagirali ter razliko vrnili na varne 4 gole (20:24, 53. minuta). S pametno igro v končnici srečanja nam niso pustili upanja na pozitiven rezultat in na koncu zasluženo zmagali (22:27).

Najboljša domača strelca sta bila Matevž Žagar in Tilen Sokolič (oba 5 golov), pri gostih pa je najbolj izstopal Marko Sintič, ki je dosegel 13 zadetkov.