Finci tokrat boljši nasprotnik

Arena Bonifika je danes gostila tekmo 5. kroga skupinskega dela pokala EHF, na kateri sta se pomerili domača ekipa Kopra ter finska ekipa Cocks. 700 gledalcev si je ogledalo borbeno, moško tekmo z obilico napak na obeh straneh.

V uvodnih minutah tekme sta obe ekipi začeli previdno, tipaje druga drugo. Gostje, ki so prišli v Koper z željo po tem, da prikažejo dobro igro, so začeli čvrsto in se uspešno zoperstavljali napadom domačih igralcev. Na drugi strani so igralci Kopra poizkušali z različnimi kombinacijam raztegniti visoko gostujočo obrambo a jim slednje ni najbolje uspevalo. V 12. minuti je Sever prestregel podajo nasprotnikov in angažiral Sokoliča v protinapadu, ki je zabil za 4:3. 3 minute kasneje je Cockse popeljal v vodstvo Rönnberg pri 4:5. V naslednjem napadu Kopra je Sokolič zastreljal 7-metrovko in gostje so to izkoristili ter v 3 minutah izvedli delni izid 0:4 in pobegnili na 4:7. Vanja Kralj je tako v 18. minuti zahteval minuto odmora. V 21. minuti so gostje dosegli zadetek z igralcem manj pri 5:9. Kralj je iz igre potegnil nerazpoloženega Vlaha in na igrišče poslal Matijaševiča, ki je s svojo hitrostjo dvignil ritem igre in domači so z veliko mero vztrajnosti uspeli izničiti prednost gostov ter ujeli priključek pri 10:11 2 minut pred koncem polčasa. Sledilo je nekaj nerodnih napak domačih igralcev, kar so gostje s pridom izkoristili in dosegli 2 lahka gola iz protinapadov ter postavili končni izid prvega polčasa na 10:13.

Nadaljevanje srečanja ni postreglo s presenečenjem kljub velikemu trudu domačih igralcev tako, da smo videli prvi zadetek šele v 34. minuti, ko je Bratkovič zadel za 11:13. Gostujoči trener Savukynas je takoj reagiral in zahteval minuto odmora. Kljub temu so Koprčani z agresivno irgo vztrajali in Bratkovič je z mrtvega kota zadel za 13:14. V 39. minuti so gostje zaigrali s 3 igralci na terenu – posledica 3 izključitev – in Rönnberg je hitro dosegel 2 zadetka tako, da so Cocksi ponovno pobegnili na prednost +2 pri 15:17. Minuto kasneje je po obrambi Kocjančič (8 obramb)  lepo vrgel na prazna vrata gostov in znižal na 16:17. V 43. minuti sta sodnika pokazala rdeči karton Lukyanchuku zaradi grobega prekrška nad Sokoličem. Minuto kasneje je Kocjančič ubranli strel iz 7. metrov Županjcu. V nadaljevanju so Koprčani ponovno zapretili, v 49. minuti je Bratkovič z realizirano 7-metrovko izenačil na 19:19 in domačim se je ponovno ponudila možnost za zmago. Tega pa naši fantje niso znali izkoristiti, saj so prelahko zgubljali žoge. V 53. minuti je Morkunas (11 obramb) ubranil strel iz 7. metrov Bratkoviču. Do konca srečanja – kljub večkratnim poskusom – domači niso uspeli povesti ter tekmo zmagati. Na koncu so se tako zmage veselili gostje, ki se vračajo domov z novima 2 točkama in zagotovljenim 3. mestom v skupini.

Utrujenost zaradi hudega tempa v zadnjih 2 mesecih se pozna, kljub temu smo pričakovali več angažiranosti s strani domačih igralcev, saj bi zmaga kljub slabi igri pustila dober vtis pri domačih navijačih.