Gorenje še najmanj nadstropje previsoko

Velenjčani so, čeprav so jih vsi imeli za neprimerno boljše od naših fantov, tekmo vzeli zelo resno. Gostujoči igralci so že na prvi pogled večji in močnejši od domačih, na igrišču pa so pokazali tudi druge kakovosti, med drugim vzorno nepopustljivost. V zmago so sicer verjeli tudi naši igralci, a so hitro občutno zaostali, bilo je 1:5. Najprej so namreč poskusili s streli, s kakršnimi lahko Aleks Vlah in Jan Gorela treseta mreže večine nasprotnikov v državni ligi, a so Senjamin Burić, Anže Ratajec in Nejc Cehte z rokami segli previsoko, v vratih pa je bil razpoložen Benjamin Burić. Tudi sodniki so v začetku nekaj sporov rešili v prid gostov, ki so tri od prvih šestih zadetkov dosegli po najstrožjih kaznih.

Po desetih minutah so domači z nekaj domiselnimi napadi izigrali velenjsko obrambo, pri kateri sta morala Cehte in S. Burić za dve minuti na klop za kaznovane. Naši so se približali na 5:6, namesto izenačenja pa so prejeli zadetek ob številčni premoči. Prišli smo do morda najbolj spornega trenutka tekme. Najboljši strelec Gorenja Mario Šoštarić je ukradel žogo in stekel v protinapad. Uroš Rapotec ga je ustavil, po mnenju sodnikov pa si je zaslužil dvominutno izključitev.

Začel se je drugi uspešni niz gostov, končal se je ob izidu 7:12, ko je trener Zoran Jovičić vzel minuto odmora. Zamenjal je vratarja in postopno popolnoma osvežil napadalno vrsto. Tine Ponikvar je ubranil prva dva strela, Nino Grzentič je dvakrat zapored zabil žogo v mrežo. To je podžgalo tudi njune soigralce, da so začeli verjeti v svoje sposobnosti. Ob skrajno zavzeti obrambni igri so se približali na 13:15.

Gostje so se vrnili iz slačilnic še bolj odločni. Potem, ko so unovčili že zadnji napad prvega polčasa, so se po minuti drugega, predvsem po zaslugi Nika Medveda, že odlepili na 13:18. Naši so želeli hitro znižati zaostanek, a so s tem le nekajkrat zapravili žogo in omogočili protinapade. Kmalu so spoznali, da so se sanje o zmagi razblinile. Trener Jovičić je prepoznal obup svojih fantov in jih je pri 15:22 poklical na pogovor. Opravil je tudi nekaj menjav, a nič ni zaleglo, saj igralci niso več našli razloga, da bi dali od sebe prav vse, kar je mogoče. Številnemu občinstvu so se namesto s trdim delom poskusili oddolžiti s privlačnimi potezami, ki pa niso vedno uspevale, medtem ko so gostje zlahka polnili mrežo.

Na koncu so dobili priložnost za igro tisti, ki so večino časa presedeli na klopi. V napadu so se izkazali. Nino Grzentič je bil s štirimi goli najučinkovitejši igralec Kopra. Dani Zugan je zadel trikrat, Marka Matjaševiča pa so navijači izbrali za najboljšega posameznika v poraženem moštvu.

Za izjavi smo tokrat zaprosili trenerja obeh moštev. 

Dr. Marko Šibila – trener Gorenja:“Na tekmo smo se temeljito pripravili, saj je kvaliteta koprskih igralcev na visokem nivoju. Fantje so odigrali tako, kot smo se v slačilnici dogovorili in prišli do nove, za nas izredno pomembne zmage. Čestitati gre tudi domačim igralcem, saj so zelo mladi in je pred njimi izredno lepa prihodnost.”

Zoran Jovičić – trener Kopra 2013:“Tekma je bila realen pokazatelj o tem, kje trenutno smo. Fantje bodo morali še ogromno oddelati, da se bodo lahko enakovredno kosali nasprotniki, ki igrajo na tako visokem nivoju. Gremo naprej, saj je pred nami še kar nekaj dela do zaključka sezone.”