GOSTOVANJE V VELENJU

Naše rokometaše čaka drugo gostovanje v tem tednu. V sklopu 8. kroga Lige NLB se bodo v nedeljo, ob 17. uri, pomerili proti RK Gorenje Velenje.

Po zmagi na Obalnem derbiju proti RD Butan Plini Izola (16:17) se odpravljamo na drugo gostovanje v tem tednu. Pred nami je gostovanje pri RK Gorenje Velenje, ki trenutno z 11 točkami zasedajo tretje mesto na lestvici državnega prvenstva. V preteklem krogu so prišli do visoke zmage s 37:24 proti RK Krško. Preteklo soboto pa so tekmovali v Evropskem Pokalu, kjer so prišli do tesne zmage protu avstrijskem Handball Bregenz (25:26).

Na drugi strani pa se bomo mi borili za četrto zaporedno zmago, oz. tretjo zaporedno v Ligi NLB. Po slabšem začetku sezone smo v preteklih dveh krogih prišli do zmag proti MRK Krka (26:31) in RK Jeruzalem Ormož (26:15). Tako se v nedeljsko srečanje odpravljamo z dobro popotnico in z visokimi aspiracijami po pozitivnem izidu.

 

Rok Marić, igralec RD Koper:

“Velenje je kot vedno težko gostovanje. Vemo, da je v njihovi dvorani zelo neugodno igrati. So močna ekipa in igrajo konstantno dobro že nekaj let. Mi pa se gor odpravljamo z dobrimi občutki, ter tremi zaporednimi zmagami in iskali bomo tudi četrto. In seveda sami sebi pokazali, da zmoremo.”

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ