Grega hvala in srečno

Po koncu letošnje sezone se od nas poslavlja Grega Krečič, ki bo naslednje leto igral pri ekipi Csurgoi KK iz Madžarske. Grega je v sedmih članskih sezonah v koprskem dresu – član prve ekipe je bil od ustanovitve društva leta 2013 – odigral več kot 200 uradnih tekem ter se izkazal s preko 600 doseženimi goli. Pomemben del je prispeval pri vseh največjih uspehih kluba, od ekspresne vrnitve v 1. ligo, do zaključnega pokalnega turnirja ter uvrstitve v pokal EHF.

Gregi se zahvaljujemo za vse kar je dal našemu klubu ter želimo v nadaljevanju kariere veliko sreče.

 

Grega Krečič: “Po sezoni se selim na Madžarsko, česar sem vsekakor vesel. Po drugi strani pa odhajam iz kluba kjer sem rokometno zrasel. Žal mi je, da se je letošnja sezona končala predčasno, saj sem se želel posloviti na drugačen način, še s kakšno dobro predstavo.

Zaradi visokih ambicij in želje se preizkusiti na najvišjem nivoju, sem se odločil narediti stopničko višje. Nov klub mi nudi možnost za igranje na višjem nivoju, igral bom lahko proti številnim svetovnim zvezdnikom rokometa. Pričakovanja pred novo sezono so seveda velika, zato upam, da se bo situacija z korona virusom čim hitreje izboljšala.

Rad bi se zahvalil vsem trenerjem s katerimi sem lahko treniral šport, ki ga imam najraje. Zahvalil bi se rad tudi vsem navijačem, ki so nas podpirali skozi vsa ta leta. Upam da se še kdaj vidimo v najlepši dvorani. Prav tako želim vsem v klubu veliko sreče v prihodnje.”

 

Aljoša Bertok – predsednik RD Koper: “Grega oz. Krečo, kot mu pravimo, je bil eden pomembnejših igralcev v tem 7-letnem obdobju kluba. S propadom RK Cimos in odhodom vseh vrhunskih igralcev je njegova generacija dobila edinstveno priložnost za napredovanje, saj se je nov klub povsem posvetil njim in jih postavil v prvi plan. Krečo je eden izmed igralcev, ki je priložnost izkoristil. Bil je zraven pri vseh večjih uspehih kluba. Od vedno mi je bila všeč njegova samozavest in upam, da mu bo koristila tudi v novi sredini. Želeli smo si drugačnega zaključka sezone in drugačnega slovesa, a so nam izredne razmere prekrižale načrte. Tudi v imenu naših navijačev in privržencev se mu zahvaljujem za vse kar je dal in mu želim veliko uspehov in čim manj poškodb. V našem društvu smo ponosni, da fantje odhajajo v boljše lige, boljše in bogatejše klube in to jemljemo kot priznanje za našo rokometno šolo. Veliko stavimo na to, da z vsemi ohranjamo dobre odnose z željo o ponovnem sodelovanju.

Grega srečno!”