GRENAK PRIOKUS OB VRNITVI ROKOMETA V KOPER

Rokometaši RD Koper so po sanjskem prvem polčasu morali priznati poraz proti RD Riko Ribnica. Slednja je v drugem polčasu stopila na plin iz z rezultatom 25:30 domov odnesla obe točki.

Petkov večer v Areni Bonifika je imel vse predpogoje za rokometno pravljico – prva domača tekma v letošnji sezoni, ter vrnitev navijačev na tribune. S takšno narativo so tudi naši rokometaši pričeli srečanje, saj smo, z golom kapetana Jake Moljka,  po petih minutah vodili že z rezultatom 4:2. V takšnem slogu smo tudi nadaljevali prvi polčas, v katerem smo vselej zadržali prednost. Tri minute pred koncem prvega dela smo vodili s petimi goli prednosti, vendar so gostje nato izkoristili številčno prednost in do konca prvega polčasa zaostanek znižali na 16:13.

Gostje so v drugi polčas vstopili kot prerojeni, saj so v 12 minutah postavili delni izid 8:2 in tako prešli v prednost, ki so jo suvereno zadržali do konca srečanja. Potrebno je izpostaviti izjemno razpoloženost njihovega vratarja, ki je bil ključen faktor do zmage. Tekma se je zaključila z rezultatom 25:30.

 

RD Koper : RD Riko Ribnica 25:30 (16:13)

RD Koper: Makuc 7, Žagar 4, Pavlović 4, Poklar 3, Moljk 2, Smolnik 2, Breznikar 2, Špruk 1, Makovec, Kete, Muminović, Sanabor, Konjevič, Jelovčan, Vujović.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Vedeli smo kakšna tekma nas čaka. Mislim, da smo prvi polčas odigrali zelo dobro, tako v obrambi, kot v napadu. V drugem polčasu se je to obrnilo. Gostje so zamenjali obrambo. Njihov vratar je začel braniti in mi nismo uspeli doseči gola in mislim, da je zasluženo Ribnica zmagala.«

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj