Iz Doboja s 5. mestom

V preteklih petih dneh (od 14. do 18.8.) so se fantje udeležili 50. mednarodnega rokometnega turnirja »šampijonov« v Doboju (BiH). Turnir so zaključili na 5. mestu. Ali so bili zadovoljni z doseženim? Kje še imamo rezerve v igri?  Vse o turnirju si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Na pot smo se odpravili v torek, 14. 8., v zgodnjih jutranjih urah. Že takoj v večernih urah je bila na sporedu tudi prva tekma, proti ekipi Tatran iz Prešova (Slovaška). Žal ni šlo vse po načrtih, izgubljali smo od samega začetka do konca. Obramba ni delovala tako kot bi morala, tudi v napadu so se vrstile številne napake. Nas je premagala utrujenost ali pa še nismo dovolj uigrani, bo pokazal čas. Končni rezultat prve tekme je bil 35 : 20 za Tatran.

Drugi dan ni bilo tekme na sporedu, zato smo izkoristili dopoldan za kratek trening, popoldne pa za polnjenje baterij.

V četrtek, 16.8., je bila na sporedu druga tekma, tokrat proti ekipi iz Romunije, CSA Steaua. V primerjavi s prvo tekmo so fantje začeli odločneje, igra je stekla, obramba je bila čvrsta. V prvem polčasu je bila igra zelo izenačena, v drugem polčasu pa je koncentracija začela padati. Streli mimo gola, izgubljene žoge, povrhu pa so imeli Romuni v vratih odlično razpoloženega Tudorja Stânescu-ja, ki je obranil kar 23 strelov. Končni rezultat tekme je bil 31 : 25 za CSA Steaua.

V petek pa smo končno pokazali zobe. Tokrat nam je nasproti stala domača ekipa RK Sloga. Fantje so tekmo odlično začeli. V prvem polčasu so domači še nekako poskušali držati naš tempo, v drugem polčasu pa smo se razigrali in dokončno strli domačine. Končni rezultat tekme je bil 34 : 24 za RD Koper. Z zmago proti RK Slogi so ostali v boju za 5. mesto.

V finalnem dnevu, v tekmi za 5. mesto, so nam stali nasproti Izraelci, Hapoel Rishon LeZion. Tudi ta tekma je bila v prvem polčasu dokaj izenačena, šele v zaključku polčasa smo prišli na 2 zadetka prednosti 14:12. V začetku drugega polčasa smo se uspeli odlepiti na 19:14 z raznovrstno igro, vendar se Izraelci niso predali in po delnem rezultatu 5:0 tudi izenačili na 19. V napeti končnici smo uspeli doseči zmagoviti zadetek v zadnjem napadu in slavili z rezultatom 22 : 21. Fantje so tako turnir v Doboju zaključili na 5. mestu.

Pred začetkom sezone nas čaka še ena pripravljalna tekma. V sredo, 22.8., v Areno Bonifika prihaja ekipa iz Poreča. V soboto, 25.8., pa se odpravljamo na turnir v Dobovo.

 

Peter Mičović, trener: “Turnir je bil ravno to kar smo potrebovali. S pristopom igralcev sem zadovoljen, v teh treh tednih treningov so res trdo garali. Najbolj mi je bila všeč zadnja tekma turnirja, proti ekipi iz Izraela. Na tej tekmi so igralci pokazali zmagovalni karakter, saj smo tekmo zmagali za gol le 15 sekund pred koncem.”

 

Tilen Sokolič: “Na turnirju smo odigrali 4 tekme, od tega zmagali na 2, kar nam je tudi prineslo končno 5.mesto. Turnir je bil za nas ravno ob pravem času, saj so se proti boljšim ekipam pokazale nekatere pozitivne stvari in pomanjkljivosti, predvsem v obrambi in  zbranosti v zaključevanju napadov. V tem trenutku je bila ekipa Tatran Presov premočna, proti ekipi Steaua iz Bukarešte smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Domačine smo suvereno premagali kljub nihanju v sami igri, kjer smo jim dopustili priključek. V tekmi za 5.mesto pa smo premagali ekipo Hapoel iz Izraela in izvlekli pozitiven rezultat. Do začetka sezone imamo še dva tedna. Mislim, da bomo v tem času trenirali maksimalno, da odpravimo vse napake. Nato nas čaka prva evropska tekma proti Kadetten Schauffahusen, kasneje pa začetek slovenske lige. Vsekakor smo še oddaljeni od igre, ki si jo želimo, ampak s pravim pristopom in še z nekaj pripravljalnimi tekmami bomo počasi dosegli tudi željen nivo igre.”