Iz Ivančne Gorice brez točk

Članska ekipa je v soboto, 18.5.24, gostovala pri RK Sviš Ivančna Gorica in doživela enajsti poraz. V predzadnjem krogu NLB lige so domači igralci pokazali več želje po zmagi in naredili manj napak v igri, kar je bilo odločujoče za končni rezultat tekme. Naši igralci so že začetek tekme odprli slabše od pričakovanega in zgrešili prve štiri strele na gol. V deseti minute tekme smo sicer z igralcem manj (izključitev Jake Moljk) prvič in edinkrat povedli z rezultatom 4:5. Izid je bil do 17. minute izenačen, nato pa so igralci Ivančne Gorice v petih minutah povedli za tri zadetke in prednost zadržali do konca prvega polčasa, mi se je zaključil z izidom 17:13. Rezultat prvega polčasa pove, da igra naše ekipe v obrambi ni bila ravno na visokem nivoju. V drugem polčasu so igralci Ivančne Gorice v 39. minuti z golom Aljaža Kutnarja povedli že za šest zadetkov (22:16). Sledile so štiri obrambe Đurice in zmanjšanje zaostanka na tri zadetke (26:23) v 47.minuti. Nakar je kapetan Jaka Moljk prejel rdeči karton zaradi pregrobega prekrška v obrambi. Domači igralci so tako zdržali nalet gostujočega Kopra in na koncu tekmo zaključili z rezultatom 32:26. Ekipa RK Sviš Ivančna Gorica je na tekmi pokazala več energije in v borbi za obstanek v ligi zasluženo zmagala. Pri RD Koper je bil ponovni najboljši strelec Andraž Makuc z desetimi zadetki, šest jih je zadel Bor Breznikar. Pri gostiteljih pa je petkrat v polno zadel Marko Marojevič. S tem rezultatom se je naša ekipa praktično zasidrala na sedmem mestu NLB lige. V zadnjem krogu igramo v Areni Bonifika v soboto, 25.5., ob 20.00 uri, ko nam bo nasproti stala močna ekipa MRK Krka. Zato vsi vabljeni v Bonifiko na zadnji krog državnega prvenstva.

 

Strelci tekme z RK Sviš Ivančna Gorica:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 1, Konjevič 1, Bekrič, Moljk 2, Beganovič, Stojanovič, Muminovič, Zugan 2, Sanabor 4, Makuc 10 (2), Kete, Breznikar 6, Bratkovič;

RK Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Glavan; Cirar 3, Justin 3 (1), Tekavčič 4, Stopar 3, Klemenčič 3, Roš Omahen, Kutnar 4, Pirnat 1, Grum 2, Marojevič 5 (2), Bradač, Korošec, Kompare 1, Košir 3 (1);

Sicer pa si statistiko tekme lahko pogledate na povezavi Statistika I.Gorica – Koper oziroma posnetek tekme na povezavi Posnetek I.Gorica – Koper.

 

Izjave po tekmi:

Andraž Makuc, rokometaš RD Koper:
“Težko gostovanje v Ivančni Gorici. Vedeli smo, da bo tekma težka. Vemo, kaj je obema ekipama zmaga prinašala. SVIŠ je bil zelo motiviran, to so pokazali na igrišču z razpoloženim vratarjem in z borbenostjo so prišli na varno razliko. Skozi celo tekmo smo jih poizkušali loviti, to nam je vzelo zelo veliko energije in mislim, da zaslužena zmaga SVIŠ-a in ob tem jim čestitam za obstanek v ligi.”

 Matevž Tekavčič, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
“To je to, kar smo potrebovali od domače publike, jaz mislim, da so nas navijači pripeljali do takega rezultata, bili so naš osmi igralec. Dali smo vse od sebe in dokazali, da zmoremo.”

 

FORZA KOPER!!!