Iz Maribora z zlata vredno točko

Odigrali smo pomembno tekmo v boju za četrto mesto lestvice lige NLB. Gostovali smo pri direktnemu konkurentu, Maribor Braniku. Po nekoliko slabšem prvem in začetku drugega polčasa, smo v končnici pokazali odlično igro in pravi pristop ter iz Maribora odnesli točko, 27 : 27.

Tekmo smo dobro odprli in držali priključek z domačimi vse do 11.minute, ko so se po delnem izzidu 3 : 0, uspeli oddaljiti za štiri zadetke, 8 : 4. Domači rokometaši so svojo prednost uspešno držali do 26.minute, ko smo se jim ob zadetku Danija Zugana, približali na gol zaostanka, 11 : 10. Vendar pa Mariborčani do konca polčasa niso popustili in si ob izteku ponovno priigrali prednost treh zadetkov, 14 : 11.

Sam začetek drugega polčasa ni bil ravno obetaven. Domači so uspešno nadigravali našo, nekoliko oslabljeno obrambo. V 39.minuti je bil naš zaostanek že sedem zadetkov, 21 : 14. Z minuto odmora je hitro odreagiral trener Uroš Rapotec. Fantje so stopili skupaj in odigrali odličen rokomet. Sice je bila v začetnih minutah realizacija še nekoliko slabša, ampak v obrambi nismo popuščali. V sami končnici je poleg obrambe bil na pravem mestu Mirza Haseljić, v napadu pa je z razdalje vijoličasno mrežo tresel Grega Krečič. V zadnjih desetih minutah tekme, smo po delnem izzidu 1 : 7, uspeli ujeti domačo ekipo in jim odščipniti to zlata vredno točko. Končni rezultat v dvorani Tabor je bil 27 : 27.

S sedmimi zadetki je bil najboljši strelec srečanja Grega Krečič, 5-krat je zadel Žiga Smolnik.

Boj za četrto mesto tako ostaja še odprt. Nas v zadnjem krogu čaka domača tekma proti ekipi Urbanscape Loke, Mariborčani pa se odpravljajo na težko gostovanje v Ribnico. Ob tej priložnosti pozivamo vse navijače in Dvanajste Kopra, da nas v petek, 31.5., ob 20:15, pridejo podpret v čim večjem številu. Tekma bo tokrat izjemoma odigrana v škofijski dvorani Burja.

Statistika, 26.5. Zapisnik,26.5.