Iz Ormoža z zmago

V 8. krogu lige NLB smo gostovali pri vedno neugodni ekipi Jeruzalem Ormož in po veliki borbi zasluženo zmagali ter tako prinesli 2 pomembni točki s seboj nazaj v Koper.

Tekmo smo bolje odprli od domače ekipe, saj smo si z dobro obrambo ter par lahkimi goli že takoj na začetku priigrali prednost treh golov (0:3, 1:4). Domačini so do polovice prvega polčasa uspeli vzpostaviti rezultatsko ravnotežje, to pa predvsem po zaslugi naših nespametnih izključitev (štiri dvominutne izključitve v tem delu tekme) in njihove učinkovite igre z igralcem več. Rezultat se je nato do konca polčasa gibal do razlike enega gola za vsako ekipo, prvi del pa sta ekipi končali poravnani na 16:16.

Igra gol za gol se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, vse do 40. minute, ko smo spet s par zaporednimi goli uspeli povesti z največjo prednostjo na tekmi (22:26, 23:27). S pametno igro v napadu in z razpoloženim vratarjem, gostiteljem nismo več dopustili, da se vrnejo v igro, ter tako tekmo mirno pripeljali do zaključka in zmage s 30:33

Najboljša naša strelca sta bila Grega Krečič z 10 ter Matevž Žagar s 6 goli, pri domačih so trije igralci dosegli po 6 golov.

Zmaga v Ormožu je vsekakor zelo pomembna pred nadaljevanjem prvega dela sezone in odličen začetek obdobja, ki je pred nami, saj nas do konca koledarskega leta čaka še sedem težkih prvenstvenih tekem, prva že to soboto (9.11) ob 20h v Areni Bonifika.

 

https://youtu.be/IN7cZVXeQp0