Iz Ribnice praznih rok

Po nekoliko daljšem ligaškem odmoru, smo v 7.krogu končnice lige za prvaka gostovali pri RD Riko Ribnici. Žal se ni izšlo po naših željah in smo morali priznati premoč Ribničanov, 32 : 27.

Tekmo smo začeli v krču. V obrambi nismo prejeli dovolj agresivno, v napadu nam ni steklo. Trenerjevih navodil se nismo držali ter iskali nepotrebne rešitve. Našo nezbranost so gostitelji dobro izkoristili in v 15.minuti povedli za pet zadetkov, 9 : 4. Nerazpoloženi so bili v prvem delu tekme tudi naši vratarji, v napadu pa nam uigrane akcije niso uspevale kot smo vajeni. V drugi polovici polčasa se je lažje poškodoval naš kapetan in organizator igre Žiga Smolnik, ki se ni več vrnil na igrišče. Na odmor so gostitelji odšli z osmimi zadetki prednosti, 20 : 12.

Drugi polčas smo začeli nekoliko boljše ter držali hiter tempo igre. Vendar pa so se ponovno začele pojavljati nepotrebne napake. V 40.minuti tekme je zaradi prekrška pri izvajanju protinapada domače ekipe rdeči karton prejel vratar Martin Kocjančič. V vrata se je ponovno vrnil Mirza Haseljić, ki je s pomembnimi obrambami pripomorel k temu, da smo se Ribničanom v 58.minuti tekme približali na tri zadetke zaostanka, 30 : 27. Odprla se nam je možnst, da se domačim še bolj približamo, ampak tega nismo dobro izkoristili. Zgrešeni streli v pomembnih trenutkih končnice so nas stali zmage ali remija. Končni rezultat je bil 32 : 27.

Poraza so nas stale tudi slabo izvedene najstrožje kazni, saj smo od petih zadeli le eno. S šestimi zadetki je bil najboljši strelec Janez Guček, 5-krat je zadel Marko Matijašević.

Časa za počitek ni, saj nas že v sredo, 22.5., čaka domača tekma proti velenjskemu Gorenju. Tekma se prične ob 20.uri.

Zapisnik, 18.5. Statistika, 18.5.