Iz Sardegne s prvim mestom

Minuli konec tedna, med 23. in 25.8., smo se odpravili na 1. mednarodni rokometni turnir »Banco di Sardegna«, v organizaciji italijanske ekipe Raimond Handball Sassari (Sardegna). Na turnirju so poleg organizatorjev in nas, sodelovali še nizozemski KRAS Volendam in francoski Canival Nice.

1.tekma – RD Koper : Raiomond Handball Sassari

Na prvi tekmi turnirja smo se pomerili z domačo ekipo Raimond. Srečanje smo nekoliko slabše začeli, kar velja pripisati predvsem dolgemu potovanju in zelo motiviranemu pristopu domačinov. Vse skupaj je privedlo do hitrega zaostanka 3 zadetkov, razlika pa je ostala enaka tudi ob koncu polčasa.

Po odmoru smo se vrnili bolj energični in z več želje. S čvrsto obrambo in hrabro igro v napadu smo domačo ekipo kmalu uspeli uloviti in tudi preobrniti rezultat v našo korist. Po burni končnici nam je na koncu uspelo iztržiti pozitiven razplet. Končni rezultat je bil 31:32.

2.tekma – RD Koper : KRAS Volendam

Na drugi tekmi je bila naša igra popolnoma drugačna. S kombinacijo dobre obrambe in uspešnih vratarjev smo z veliko lahkimi zadetki iz protinapadov hitro pobegnili na deset zadetkov prednosti.

V drugem polčasu Nizozemcem približka nismo dovolili. Svojo prednost smo samo še poviševali. Končni rezultat je bil 46 : 23.

3.tekma – RD Koper : Cavigal Nice Handball

Na zadnji tekmi turnirja smo se pomerili z neporaženo francosko ekipo Cavigal Nice. Tekma je upravičila naziv “finala”, saj sta obe ekipi prikazali svojo najboljšo igro na turnirju, kar je privedlo do napetih 60 minut atraktivnega rokometa.

Prvi polčas smo odigrali bolje od svojih nasprotnikov, saj smo jim predvsem z agresivno obrambo onemogočali doseganje poceni golov, tako da smo polčas končali v rezultatski prednosti.

Drugi polčas je bila slika na igrišču obrnjena, pobudo so prevzeli močni Francozi. Po začetnem naletu Nice, ko so hitro obrnili rezultat v svojo korist, smo do zadnjih minut lahko le ohranjali razliko 1-2 zadetkov. Na koncu smo z nekaj dobrimi obrambami uspeli nasprotnika povsem uloviti, tako da se je tekma končala z izenačenim rezultatom (24:24), kar je pomenilo, da smo zaradi boljše gol razlike kot ekipe Cavigal, turnir zaključili kot zmagovalci.

Ekipa je sam turnir izkoristila za uigravanje. Odigrali smo tri dobre tekme in preizkusili veliko novih taktičnih zamisli. Do začetka državnega prvenstva nas čaka še nekaj dela, vendar smo s samim pristopom in željo celotne ekipe zelo zadovoljni.

Naslednja, zadnja pripravljalna tekma nas čaka v sredo, 28.8., ko bomo v domači Bonifiki gostili ekipo MRK Umaga.

Forza Koper!