Iz Šmartnega v Koper – Jaka Avsec

Na poziciji desnega zunanjega igralca se bo v naslendji sezoni ekipi pridružil 24-letni Jaka Avsec. Igralec, ki prihaja iz vrst Šmartnega, bo pri rumeno-modrih ostal vse do konca sezone 2021/2022.

Avsec je svojo rokometno pot začel v tretjem razredu osnovne šole. Vmes si je vzel leto premora, nato pa se je v petem razredu vrnil v rokometne vode, kjer ostaja še danes. Domači ekipi Šmartnega se je resneje pridružil v letu 2004, večjo pobudo za to pa je odtehtalo evropsko prvenstvo v rokometu v Sloveniji. Sam zase pravi, da je: “Delaven, na vsako tekmo se poskušam najboljše pripraviti. Veliko delam na sebi, vsako sezono poskušam ndgrajevati sebe in svoje znanje.”

Rumeno-modrim se bo tako kot Breznikar, Žagar in Dobaj priključil že sredino junija, ko bo trener Uroš Rapotec pripravil uvodni in spoznavni trening. Vsekakor pa odhod iz matičnega kluba ni bil enostaven: “Uprava kluba me je kontaktirala in mi predstavila ponudbo. Odločitev ni bila eksplozivna, vendar pa je po tehtnemu premisleku pripeljalo do tega, da sem se odločil, da svojo rokometno pot nadaljujem na neki višji ravni, naredim korak naprej. Odločitev je bila kar težka, omejevala me je predvsem razdalja, družina in prijatelji. Zavedam se, da to ni več domač klub in se bo potrebno še bolj dokazovati. Ampak je sama odločitev prava, in vem, da sem se prav odločil,” je o svojem odhodu dodal Avsec. Ekipe osebno ne pozna, bežno se iz sezone, ki je kot posojen igralec igral za Slovan, spomne le Nejca Planinca. Vendar pa: “Mislim, da je ekipa mlada in zagnana. Imajo mladost, lahkotnost in verjamem, da ne bom imel težav s sklepanjem novih poznanstev. Rapotca poznam še kot igralca, in sicer iz sezone, ko je Koper še igral v 1. B ligi. Vem, da je delaven, garač, vedno je šel na glavo. Je mlad trener in verjamem, da se od njega lahko marsikaj naučim.”

Seveda pa ne moremo mimo naših zvstih navijačev: “Navijačem Kopra obljubim, da bom vsako tekmo poskušal dati svoj maksimum, ne bom jih razočaral,” je zaključil Avsec.

 

Osebna izkaznica:

Ime in priimek: Jaka AVSEC

Igralna pozicija: desni zunanji igralec

Datum rojstva: 28.10.1995

Višina: 190cm

Teža: 105kg

Številka dresa: 7

Dosedanji klubi: RD Herz Šmartno, RD LL Grosist Slovan