IZ TREBNJA Z GRENKIM PRIOKUSOM

Vedno neugodno gostovanje v Trebnju zapuščamo z grenkim priokusom. V sklopu 19. kroga Lige NLB smo na gostovanju pri RK Trimo Trebnje morali priznati tesen poraz z 29:27.

Težko pričakovani derbi 19. kroga v nobenem smislu ni razočaral. Ekipi sta tekmo odprli s počasnejšim tempom, saj sta potrebovali tri minute, da sta prišli do prvih zadetkov. Prva četrtina tekme je pripadala domači ekipi, ki je do naše prve minute odmora (v 14. minuti) vodila z 8:4. V nadaljevanju smo zaostanek znižali, za kar je najbolj zaslužen Žiga Smolnik, ki je v šestih minutah prišel do treh zadetkov. Trebanjci nikakor niso popustili in do konca prvega dela uspeli zadržati vodstvo s 16:13.

V nadaljevanju smo domači ekipi dopustili vodstvo povišati in po 10 minutah igre priti do najvišjega vodstva na tekmi (22:17). Nato pa je prišla na dan naša nepopustljivost in borbenost, katere povod je bila serija ključnih obramb našega Roka Jelovčana. Dve minute pred koncem smo prek zadetka Tineta Poklarja prišli na le zadetek zaostanka. Kljub temu pa so domačini uspeli zadržati vodstvo in priti do zmage z 29:27.

Kljub porazu zapuščamo Trebnje z dvignjeno glavo. Naslednji konec tedna nas v Areni Bonifika čaka prava rokometna poslastica – v Koper prihaja RK Gorenje Velenje.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:
“Čestitke domačinom za zmago in vso srečo v preostanku sezone. Naš načrt je bil, da se enakovredno borimo v zadnjih desetih minutah tekme. Uspeli smo se približati, vendar storili nekaj napak in takšna izkušena ekipa, kot je Trebnje, je to pričakovano kaznovala ter zasluženo zmagala.”

 

RK Trimo Trebnje : RD Koper 29:27 (16:13)

RD Koper: Smolnik 9, Špruk 5, Poklar 3, Žagar 3, Pavlović 2, Moljk 2, Kete 1, Makuc 1, Vujović 1, Konjevič, Breznikar, Sanabor, Muminović, Zugan, Jelovčan, Logar.

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ