Iz Trebnjega praznih rok

V 10. krogu lige NLB smo gostovali pri letos zelo dobri ekipi Rk Trimo Trebnje, ki trenutno zaseda na lestvici prve slovenske rokometne lige izvrstno 3. mesto.

Že začetek tekme je nakazal na to, da bo igra borbena in zanimiva, saj sta na obeh straneh, predvsem v prvem polčasu, boljši del bili obrambi na čelu z razpoloženima vratarjema. Do polovice prvega dela sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, nato pa so se domačini, predvsem zaradi naših tehničnih napak in nasploh malo slabše igre v napadu, oddaljili najprej na dva (10:8), do konca prvega dela pa na 3 gole (13:10). 

Drugi polčas je ekipa Trebnjega začela v takem tempu kot je končala prvi del ter si v 38. minuti priigrala najvišjo prednost na tekmi (19-14, 20:15). Odziv naših igralcev je bil pravi, saj so z borbeno igro v obrambi ter bolj preudarnim napadom začeli počasi topit razliko. Do 50. minute smo se domačinom približali na dva gola (26:24), kar je pomenilo, da je tekma spet odprta. Žal je par priložnosti, ki smo jih imeli za se še bolj približati Trebanjcem, ostalo neizkoriščenih, tako da se je tekma mirno odigrala do konca ter zaključila z rezultatom 30:27.

V naslednjem krogu nas čaka prvi letošnji obalni derbi proti sosedom iz Izole, in sicer v nedeljo, 24.11., ob 18h v Areni Bonifika.