Iz Trebnjega s točko

Odigrali smo prvo tekmo drugega dela državnega prvenstva. Gostovali smo pri ekipi RK Trimo iz Trebnjega. V prvem medsebojnem obračunu smo se iz domače dvorane Bonifike razšli z delitvijo točk, tudi tokrat je bila zgodba podobna.

Tokrat nismo mogli računati na našega najboljšega strelca Nina Grzentiča, ampak so se fantje na domačo ekipo vseeno odlično pripravili.

Tekmo smo odlično odprli in že v v 6.minuti tekme vodili za tri zadetke, 1 : 4. Agresivna obramba in natančno izdelane akcije so domačim rokometašem povzročale kar nekaj preglavic. Vendar pa so se kmalu po začetku tekme začele pojavljati napake tudi na naši strani. V 11.minuti je gostiteljem uspelo izenačiti, 5 : 5. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol, več kot dveh zadetkov prednosti si nismo uspeli priigrati. Z nekaj nepotrebnimi napakami naše ekipe je gostiteljem v 24.minuti, po delnem izzidu 4 : 0, uspeli priti do prvega vodstva, 14 : 12. Naši fantje niso pustili domači ekipi, da bi se preveč oddaljila. Do konca polčasa nam je uspelo izenačiti, 16 : 16.

V drugi polčas smo vstopili agresivno in odločno. Do 38.minute tekme smo si uspeli priigrai 3 zadetke prednosti. Sledile so črne minute. Veliko zgrešenih strelov je pomagalo gostiteljem, da so ponovno uspeli povesti. Po delnem izzidu 4 : 0 so v 43.minuti tekme povedli za zadetek, 21 : 20. Fantje se niso pustili kar tako. Do konca tekme smo uspešno držali korak z domačimi rokometaši ter se na koncu razšli z delitvijo točk. Končni rezultat je bil 25 : 25.

Kljub nekaterim napakam je danes vredno pohvaliti obrambo naše ekipe ter našega vratarja Thomasa Postogno, ki je zbral kar 17 obramb. Na tekmi se je poškodoval Janez Guček, ki je bil odpeljan v novomeški urgentni center. Kasneje so nam sporočili, da ima dvojni zlom dveh dlančnih kosti. V ponedeljek ga čaka operacija.

S šestimi zadetki je bil najboljši strelec Adam Bratkovič, 5-krat je zadel Nejc Planinc.

Pridobljena točka je bila vsekakor zlata vredna, naslednji vikend nas čaka domača tekma proti ekipi Dola TKI Hrastnik.

RK Trimo Trebnje : RD Koper 25 : 25 (16 : 16)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 6, Seferović 1, Dobovičnik, Kotar Matic 2, Kotar Miha 2, Kotar Marko, Udovič 3, Sašek 1, Majzelj, Redek, Brana, Bojanić 3, Grbič, Grandovec 2, Cirar 5(3), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)

RD Koper: Haseljić, Grlj, Grzentič, Krečič 1, Matijašević 1, Kocjančič, Postogna, Smolnik 2, Sokolič, Guček 4, Zugan 3, Marić 2, Planinc 5(2), Stopar 1, Bratkovič 6(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(5)