Iz Velenja praznih rok

Odpravili smo se na vedno neugodno gostovanje k velenjskemu Gorenju. Čeprav Velenjčani v letošnji sezoni še niso pokazali svoje prave igre, nasprotnika vseeno ne gre podcenjevati. V začetku smo spremljali izenačen dvoboj, nato pa so domači prevzeli prevlado na parketu in na koncu tudi slavili, 37 : 32.

Tekma se je začela s hitro igro obeh ekip, večje prednosti si ni uspela priigrati nobena. Nato pa so se domači, v 12.minuti, uspeli odcepiti za štiri zadetke, 9 : 5. S prehitro zaključenimi napadi in z nenatančnostjo pri strelih, so gostitelji svojo prednost samo še poviševali. Sicer smo se v 24.minuti domačim ponovno uspeli približati na dva zadetka zaostanka, 16 : 14, vendar so Velenjčani do konca polčasa svoje vodstvo ponovno povišali, 21 : 15.

V drugem polčasu smo vztrajali z našo hitro igro, z obrambno postavitvijo 5:1 smo bili enakovredni nasprotniku. Gostiteljem smo se nekajkrat še uspeli približati na dva do tri zadetke zaostanka, kar pa žal ni bilo dovolj za morebiten preobrat. Velenjčani so tekmo mirno pripeljali do konca ter zasluženo slavili, 37 : 32.

Z osmimi zadetki sta bila najboljša strelca srečanja Tilen Sokolič in Matic Verdinek (RK Gorenje Velenje). Po 5-krat sta zadela Andraž Makuc in Grega Krečič.

Naslednjo sredo, 9.10., se ponovno odpravljamo na gostovanje. Tokrat k neporaženi ekipi Rika Ribnice.