Izkušnje iz Bundeslige prevladale nad srčnostjo Koprskih rokometašev

KOPER : FRISCH AUF! GÖPPINGEN 20 : 25 (10 : 15)

Arena Bonifika je danes gostila prvo od 3 domačih tekem skupinskega dela pokala EHV v skupini C. Na gostovanje so prišli Nemci – ekipa Frisch Auf! Göppingen. 2000 ljudi si je ogledalo atraktivno tekmo, kjer so sicer večinoma prevladovali gostje, v sami končnici pa so mladi koprski rokometaši skoraj pripravili presenečenje.

Prvi polčas se je začel standardno, Koprčani so tekmo začeli s preveliko mero spoštovanja in gostje so to izkoristili ter prevzeli pobudo ter povedli. Obramba 6-0 je relativno dobro zaustavljala napade Frischa, podprta z dobrimi obrambami Thomasa Postogne. V napadalni fazi pa domači fantje niso našli rešitve na visoko obrambo Nemcev in gostje so dosegali hitre zadetke iz protinapadov. V 10. minuti je Veselin Vujović vzel minuto odmora in odgovor domačih je prišel preko Krečiča in Matijaševiča – ujeli smo priključek pri 5:6. Krečič je v naslednjih 2 napadih nenatančno vrgel in gostje so se ponovno odlepili na 4 zadetke prednosti pri 5:9. Po 20. minutah igre je domači strateg spremenil obrameno postavitev iz 6-0 v 5-1 in na špico poslal hitrega Tilna Sokoliča, ki je bil danes eden izmed boljišh v domačih vrstah, in tako začel sekati igro gostov. 2 zaporedna zadetka Planinca sta omogočila Koprčanom, da so vsaj deloma lovili zaostanek. V zadnjih 5 minutah prvega polčasa je Vujović v igro poslal Matijaševiča in tako vnesel nekaj svežine v napadalno igro Kopra. Igra v napadu je stekla, saj so domači aktivneje zaigrali proti vratom Primoža Prošta in uspeli znižati zaostanek na 5 zadetkov tako, da smo na odmor odšli pri izidu 10:15.

Drugi polčas so otvorili Koprčani. Izenačena igra na obeh straneh v uvodnih minutah je vlivala upanje gledalcem, saj so domači strnili vrste v obrambi in prihajali do relativno lahkih zadetkov. Kljub temu se gostje niso pustili presenetiti in so hitro kaznovali naše napake in pobegnili na +7 pri 12:19. V 44. minuti je na igrišče vstopil Uroš Rapotec, ki se je uspešno vrnil po hudi poškodbi kolena, ki jo je utrpel v začetku sezone. Vstop Rapotca je domače igralce podžgal tako, da so pritisnili na plin in izstisnili iz sebe zadnje atome moči, ki so jim ostali in so se gostom približali na 4 zadetke zaostanka pri izidu 17:21. V 50. minuti je Vončina, ki je v drugem polčasu zamenjal Postogno ubranil 7-metrovko Schillerju in Matijaševič je zadel za 18:21. V naslednjem napadu gostov je Vončina ubranil strel s črte Kozini in pognal domače v napad. Matjiaševič je lepo asistiral Vlaha in slednji je zadel za 19:21. To je bilo tudi največ, kar so naši fantje lahko storili. V 54. minuti je bil izključen Ivan Sever, ki je danes v napadu solidno odigral. Gostje so izključitev znali izkoristiti in hitro so dosegli 2 zadetka tako, da je Vujović v 54. minuti izkoristil še zadnjo minuto odmora. Kljub temu domači rokometaši, ki so ta teden večinoma preležali zaradi bolezni, niso imeli več moči, da bi se lahko upirali izkušenim Nemcem, ki so tako rutinirano pripeljali tekmo do konca iz tako vknjižili novi 2 točki, kar jih postavlja na prvo mesto v skupini z 2 zmagama po 2 tekmah. Tekma med RK Nexe in Cocks bo odigrana jutri.