Jure Vran zaključil rokometno kariero

Med prazniki, ki so se pred kratkim zaključili, je prišlo do večje kadrovske spremembe v domačem klubu. Z aktivnim igranjem je namreč zaključil eden izmed pomembnejših akterjev na terenu – vratar Jure Vran. 33-letni Koprčan, otrok RK Cimos Koper, ki je v svoji karieri osvojil več lovorik, se je odločil za zaključek aktivne kariere. Vran se je kot vratar  v sezoni 2007/08 uvrstil v polfinale Pokala Evropske rokometne zveze, v isti sezoni osvojil slovenski pokal in drugo mesto v slovenski ligi. V sezoni 2010/11 je s klubom ponovno osvojil slovenski pokal ter tudi slovensko ligo in pokal Challenge Cup. S Slovanom je v sezoni 2008/09 osvojil peto mesto v slovenski ligi in tretje mesto v slovenskem superpokalu, v sezoni 2009/10 pa četrto mesto v slovenski ligi in uvrstitev v polfinale pokala Challenge Cup. V prvem delu sezone 2010/11 je zaigral v nemškem klubu Frisch Auf Göppingen, v drugem delu sezone pa se je vrnil v matični klub RK Cimos Koper, nato pa odšel v Avstrijo, kjer je igral v 1. ligi. Leta 2015 se je vrnil v Koper in bil eden izmed glavnih akterjev, ki so pripomogli k uveljavitvi RD Koper.

33-letni Vran se je zaradi dlje trajajočih zdravstvenih težav odločil, da zaključi dolgo in plodno rokometno pot kot aktiven igralec. Za nas je povedal:”S težkim srcem sem se odločil, da končam rokometno kariero. Odločitev vsekakor ni bila lahka, prej temeljito premišljena in izredno racionalna. Zdravje mi že nekaj časa nagaja in v kombinaciji z leti zadeve že nekaj časa niso take, kot bi morale biti. Poleg tega sta tu tudi partnerka in hčerka, kateri imata zelo pomembno vlogo v mojem življenju. Lani sem diplomiral in se pred kratkim zaposlil tako, da sem se odločil, da sta zdravje in osebna sreča na prvem mestu. Rokomet mi od nekdaj ogromno pomeni, tako da moja odločitev ni bila lahka, vendar sem prišel do točke, ko sem se v življenju moral odločiti in tokrat sem dal prednost sebi in družini. Soigralcem in društvu želim vse najboljše v nadaljevanju sezone.

Izkoristil bi to priložnost in se zahvalil soigralcem za vse lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj v RD Koper 2013, zahvalil bi se vsem trenerjem, delavcem v klubu in nenazadnje tudi predsedniku Aljoši Bertoku in ostalim članom uprave za odlično delo, ki ga opravljajo pri vodenju kluba. Ne smem pa pozabiti niti na navijače Dvanajste Kopra, ki so me skozi celotno rokometno pot glasno vzpodbujali. HVALA VAM.”

Jure, tudi mi ti želimo veliko sreče na tvoji življenjski poti, saj smo prepričani, da se bomo tako ali drugače še srečali na parketu rokometnih igrišč.

Hvala ti za vse!