Kadeti s pomembno zmago nad Krim

Kadeti
RD Koper : Krim Mark Olimpija
39:33 (20:17)
Postava KOPER 2013: Magdalenič, Bangijev 3, Mijatovič 3, Breznikar 1, Galina 9(1), Tunanovič 2, Stavanja 3, Jovičič Staš 9, Jovičič Enej 7, Antončič 1, Capuzzo, Mežnar Podvršič, Palamar.
Pomembna zmaga kadetov
Naši kadeti so šli odločno v tekmo z željo, da bi nadgradili zmago iz prejšnjega kola. Kmalu so povedli s 3:1. Fizično močni gostje iz Ljubljane so vztrajno lovili domačine, se kmalu približali na gol zaostanka in kasneje izenačili na 15:15. Po domačem time-outu in vstopu vratarja Capuzza, ki je z nekaj uspešnimi obrambami dvignil samozavest domače obrambe, so Koprčani spet zaigrali učinkovito v napadu ter povedli in končali polčas na 20:17.
Na žalost se je sredi polčasa težje poškodoval levičar Breznikar, tako da bo ekipa nekaj časa igrala brez njega.

V 2. polčasu se je nadaljevala borbena igra za vsak gol. Koprčani so uspešno odbijali vse napade gostov in s hitrimi protinapadi višali razliko. Koprčani so v 40. min ostali tudi brez Eneja Jovičiča, ki zaradi močnega udarca ni mogel več igrati. Do konca tekme sta celotno breme igre prevzela nase Jovičič (Staš) in Galina. Pri tem so jima uspešno pomagali še Tunanovič, Mijatovič, Stavanja in Bangijev.
Zmaga je zasluženo ostala v Bonifiki.

Pohvala gre vsem igralcem in strokovnemu vodstvu!
Forza Koper!

Foto: Diana Antončič