Kadeti so sezono zaključili na 12.mestu

POŠKODBE PREPREČILE VIŠJO UVRSTITEV KADETOV

Zaključnega turnirja četverice za uvrstitev med devetim in dvanajstim mestom so se udeležile ekipe Kopra, Slovana, Ribnice in Kočevja.

 Uvodno srečanje so kadeti odigrali proti Slovanu, kasnejšemu zmagovalcu turnirja. Tekma je bila zanimiva, obe ekipi sta imeli vzpone in padce. Čeprav so nasprotniki imeli rahlo pobudo se naši fantje niso predali. Za končni uspeh je bilo potrebno prilagoditi sistem obrambe in s tem preprečiti prodore in strele visokih igralcev z zunanjih položajev. Za tako pomembno tekmo je preveč strelov zletelo mimo vrat ali v okvir vrat. Pred iztekom prvega polčasa, ko je bil rezultat že izenačen, so Slovanovci povedli za dva gola. V drugem polčasu se je zdela zmaga še bolj dosegljiva. Pripravili so si lepe priložnosti da že v rednem delu tekmo zaključijo v svojo korist. Dve neizkoriščeni priložnosti in zapravljen napad ob izenačenem rezultatu 30:30 je vodil do dveh podaljškov, v katerem je, žal, zmanjkalo moči in zbranosti za kaj več kot časten poraz.

 

RD LL Grosist Slovan : RD Koper 36:34 (16:14) (30:30) (36:34)* po podaljšku

 Muminović  Sandi 12 (4), Sanabor Klej 9, Makuc Andraž 6, Pribac Nik 3, Šau Luka 1, Atanasov Kristjan 1, Ujčič Žiga 1, Delfar Teo 1, Černe Samo, Makovec Andrej, Nadarevič Žan, Logar Matti.

Vratarja: Morato Jakob in Frank Nejc.

 

 Naporni tekmi z dvema podaljškoma je po le 15-minutnem odmoru sledil obračun s Kočevjem. Že v prvi minuti je parket do konca tekme zaradi poškodbe zapustil Klej Sanabor. Ob odsotnosti Tiana Furlana, ki je zaradi poškodbe že prej zaključil sezono, je bil trener Vili Ban primoran spremeniti načrtovano postavitev igre. Priložnost so za igro so dobili tudi igralci iz selekcije starejših dečkov vratar Frank Nejc, Makovec Andrej, Nadarevič  Žan, Logar Matti in Černe Samo. Ekipa je kljub utrujenosti odigrala celotno srečanje na razliki, ki je ohranjala upanje na zmago. K temu so pripomogle obrambe vratarja Jakoba Morata inzadetki s krilnih položajev Luke Šaua in Nika Pribca. Minuto pred koncem srečanja je za izenačenje na 34:34 zadel Sandi Muminović. Po golu nasprotnika je za ponovno izenačenje zmanjkalo časa.

 

RK Grča Kočevje  – RD Koper 35:34 (17:18)

 Šau Luka 9 (1), Pribac Nik 7, Makuc Andraž 6 (1), Muminović  Sandi 4, Nadarevič  Žan 3, Atanasov Kristjan 2, Ujčič Žiga, Delfar Teo 1, Černe Samo 1, Makovec Andrej 1, Sanabor Klej, Logar Matti.

Vratarja: Morato Jakob in Frank Nejc.

 

Kadeti so tekmovalno sezono končali na 12. mestu. Brez poškodb in odsotnosti nosilcev igre bi lahko bilo tudi drugače. Kljub temu so se igralci s težkega turnirja vrnili z bogato izkušnjo. Čestitke trenerju Viliju Banu in vsem igralcem za dosežen uspeh, predvsem pa za opazen napredek v igri, ekipnemu duhu in borbenosti na vseh tekmah.

 

RK GRČA KOČEVJE  – RD RIKO RIBNICA  18:20 (8:8)

RD LL GROSIST SLOVAN – RD KOPER 2013 36:34(16:14) (30:30) (36:34)* po podaljšku

RK GRČA KOČEVJE  – RD KOPER 2013 35:34(17:18)

RD RIKO RIBNICA  – RD LL GROSIST SLOVAN 24:30 (9:13)