Kadeti suvereno čez skupinski del lige

Minuli vikend so bile odigrane le tri tekme mlajših selekcij. Tekmovanje ekip mlajših dečkov A in B je bilo, zaradi trenutne epidemiološke situacije, začasno prekinjeno. Tekma mladincev pa je bila, zaradi suma na okužbo pri nasprotniku, prestavljena. Tako so bile odigrane le tekme kadetov ter starejših dečkov A in B. 

KADETI

Kadeti RD Koper smo se uvrstili v prvo ligo državnega tekmovanja.

V skupini C smo za nasprotnike v kvalifikacijah imeli Mrk Nova Gorica, RK Brežice in Mokerc KIG. Odigrali smo 6 tekem, 4 tekme smo zmagali in 2 izgubili.

Glede na to, da so se generacije letnika 2004 in 2005 združile tik pred samimi kvalifikacijami in kljub poškodbam treh igralcev in na zadnji tekmi še golmana, smo se zelo izkazali in s skupinskim delovanjem dosegli zastavljen cilj.

Ker smo se v zelo kratkem času med tekmami pripravljali in trenirali z novim trenerjem smo z uvrstitvijo zadovoljni, glede na to, da je v kvalifikacijski skupini edina ekipa katera nas je zmagala Mokerc iz  Iga ki deluje generacijsko že 3 leta.

Uvrstitev v 1. Ligo nosi zadovoljstvo in hkrati težko nalogo, da se v prihajajoči sezoni 1. Lige s trdim treniranjem poskušamo približati ekipam iz vrha slovenskega kadetskega rokometa.

ŠD Mokerc-KIG : RD Koper 45 : 32

 

STAREJŠI DEČKI A

Tokrat smo gostili ekipo Kronosa iz Logatca. Tekmo smo nekoliko bolje začeli mi in do pete minute bili v vodstvu. Nato pa so gostje iz Logatca, z zelo globoko obrambo 3-2-1, našim igralcem začeli povzročati velike težave pri organizaciji in zaključevanju napadov. Sledilo je še nekaj nezbranosti v naši obrambi, kar so gostje s pridom izkoriščali za prodore na črto, ki so jih po pravilu zaključevali z golom ali 7-metrovko. Gostje so prešli v vodstvo, ki ga niso izpustili iz rok. Ekipa Kronosa je prvi polčas zaključila z golom prednosti.

V drugem polčasu sta obe ekipi nadaljevali z igro iz prvega. S tesnim pokrivanjem njihovega organizatorja igre smo se gostom v približali ter v 38. minuti prešli v vodstvo. V 45. minuti smo bili v vodstvo za 3 gole. Vendar se trdoživi gostje niso predali, kar je bila prava garancija za napeto in borbeno končnico. V zadnji minuti tekme so gostje dobro izkoristili minuto odmora ter 30 sekund pred koncem z lepim prodorom po desni strani izid izenačili. Sledil je še naš zadnji napad, kjer pa gola nismo dosegli.  Tako se je tekma zaključila neodločeno, 26:26.

Obe ekipi sta prikazali všečen rokomet, zato ocenjujemo neodločen rezultat kot najbolj realen in pravičen.

Prvi strelec tekme je bil prodorni organizator igre Logatca Gal Šebalj, ki je dosegel 10 golov. Gol manj je dosegel naš Žiga Štravs. Dobro igro v obrambi je prikazal neutrudni Gašper Hajdinjak. Čokolado za naj igralca naše ekipe je tokrat prejel motor ekipe Lorenzo Ganz.

V naslednjem krogu (predvidoma 7.11.) odhajamo v goste k Ajdovščini.

RD Koper : RK Kronos Logatec 26 : 26

 

STAREJŠI DEČKI B

V dvorani Arena Bonifika, je ekipa starejših dečkov B odigrala tekmo z vrstniki iz Logatca. Fantje so zaigrali ponovno dobro v obrambi, ter bili v fazi napada učinkoviti tako v proti napadih, kot v igri na postavljeno obrambo. Le občasna nepozornost, ter slabše sodelovanje v obrambi sta dovolila nasprotniku, da je prišel do strela. Še vedno stremimo, da vratarji hitro poiščejo igralce v proti napadu, ter jih zaposlijo z dobro podajo. Sodelovanje med igralnimi mesti je ustvarilo lepe priložnosti za met na gol. Tako je prednost naraščala tudi v drugem polčasu. Zanesljivo zmago so priigrali vsi sodelujoči v domači ekipi.

RD Koper : RK Kronos Logatec