Kadeti suvereno mimo Kočevja

V iztekajočem tednu sta dve ekipi odigrali zaostali tekmi. Kadeti so v torek, 7.5., v škofijski dvorani Burja gostili ekipo Grča Kočevje, mladinci pa so se v četrtek, 9.5., odpravili na gostovanje v Ormož.

KADETI

Kadeti Kopra so se iskreno veselili zaslužene in prigarane zmage nad RK Grča Kočevje. Pred pomembno tekmo s Kočevjem nihče ni dvomil, da bodo bili igralci dobro pripravljeni in visoko motivirani. Skozi celotno tekmo smo spremljali trdo igro v obrambi, žal na trenutke tudi  nedopustno grobo igro nasprotnika.

V prvi polovici polčasa sta bila nasprotnika rezultatsko izenačena. Z nekaj več odločnosti v napadu in borbenostjo v obrambi, se je našim fantom ob polčasu le uspelo odlepiti na štiri zadetke prednosti. Med odmorom je trener Vili Ban igralcem predstavil nove taktične zamisli v obrambi in napadu, s katero je želel ohranjati visok ritem igre tudi v nadaljevanju. Za željeno zmago s petimi goli razlike je bilo potrebno na igrišču pokazati še nekaj več.

Igra je bila dinamična, ekipa je delovala povezano, vsak napad je imel idejo, vsaka obramba potreben napor. Bila je zmaga s srcem, katere veselje smo po tekmi lahko videli in občutili. Po tekmi je trener Ban o svojih občutkih povedal:„Ponosen, da sem trener teh igralcev.“Z dvanajstimi zadetki je bil najboljši strelec srečanja Sandi Muminović, brez zgrešenega kazenskega strela.

Čestitke igralcem in trenerju  za zmago in prikazano igro in hvala navijačem za podporo s tribun.

RK Grča Kočevje : RD Koper 26 : 31 (12 : 16)

Statistika, kadeti 7.5. Zapisnik. kadeti 7.5.

 

MLADINCI

Ekipa mladincev se je odpravila na zaostalo tekmo 13.kroga 1.mladinske lige v Ormož. V Veliko Nedeljo so se odpravili z nekoliko okrnjeno postavo, vendar so vseeno prikazali doboro igro, ki pa ni bila dovolj za željeno zmago.

Tekmo smo otvorili dobro, z dobro igro v obrambi, a odtenek slabšo v samem napadu. Naše pomanjkljivosti so domaći dobro izkoristili in na odmor odšli z zadetkom prednosti, 12 : 11.

V drugi polčas smo vstopili odločneje in domačo ekipo ujeli na izenačenje. Vendar pa se je v samem zaključku tekme tehtnica prevesila na stran domače ekipe, ki so na koncu tudi zasluženo slavili, 28 : 25.

Priložnost za igro so dobili prav vsi igralci s klopi. Svoje prve minute v mladinski ekipi sta  odigrala tudi kadeta Luka Šau in Nik Pribac. S sedmimi zadetki je bil najboljši strelec Riccardo Ganz, po 6-krat sta zadela Domen Stopar in Bor Breznikar.

V nedeljo, 12.5., mladince čaka še zadnje dejanje te sezone. Odpravili se bodo na gostovanje v Škofjo Loko.

Statistika, mladinci 9.5. Zapisnik, mladinci 9.5.