Kadeti uspešno z Ajdovci 30:36 (14:17)

RK Ajdovščina : RD Koper 30:36 (14:17)
Sobota, 8. 10. 2016

Postava RD KOPER: Baruca, Mijatovič 7, Palamar, Jovičič Staš 9(1), Jovičič Enej 8(2), Magdalenič, Bangijev, Ganz 4, Kamenšek, Mežnar, Breznikar 3, Kalina 5, Tunanovič, Kovač, Stavanja.

Kadeti so zabeležili že tretjo zaporedno zmago na gostovanju, tokrat v Ajdovščini. Sicer so do zmage prišli težje, kot bi kdo sklepal iz rezultata, saj so borbeni in fizično močni domačini že na začetku tekme pokazali, da ne bodo lahek zalogaj za Koprčane.

Ajdovci so ves prvi polčas držali korak z našimi. Če so kadeti Kopra igrali solidno v obrambi, pa so v napadu zapravljali veliko žog s slabimi streli. Ajdovci so uspeli pred koncem polčasa rezultat celo izenačiti, a so gostje po time-outu uspeli povečati razliko na 3 gole. Polčas se je končal z rezultatom 14:17.

V drugem polčasu se je slika ponovila. Koprčani so povedli, a so jim Ajdovci ves čas tesno sledili in na polovici polčasa rezultat tudi izenačili. Nikakor pa niso uspeli zaustaviti našega levega zunanjega. Po nekaj zanesljivih obrambah vratarja Magdaleniča in uspešnih akcijah na levem krilu, kjer je odlično zadeval Mijatovič, so se naši fantje uspeli odlepiti na  varno gol razliko, ki so jo do konca tekme povečali na 6 golov.

Čestitke fantom in trenerju, tako se dela!
Forza Koper!