Kadeti z zmago v gosteh napredovali v četrtfinale

Minuli vikend so naši kadeti slavili v Logatcu, tekmi starejših dečkov A in B pa sta bili prestavljeni. Tri izmed naših mlajših selekcij so se mudile na turniju v Umago; starejši dečki B ter mlajši dečki A in B (več v naslednjem prispevku).

V Logatcu so koprski kadeti zasluženo zmagali in si priigrali napredovanje v četrt finale.

Kljub dogovoru s trenerjem Vilijem Banom, se fantje nekaterih ključnih stvari niso držali, kar je potrdil tudi sam potek tekme. V igri, predvsem v obrambi je bilo čutiti nezbranost, v napadu je strele kar sedem krat zaustavila vratnica. Ban z igro in pristopom igralcev ni bil zadovoljen, zato je hitro odreagiral z minuto odmora ter z nasveti poskusil v igro vnesti več dinamike. Igra se je nato nekoliko izboljšala in gol razlika je naraščala. Najvišjo prednost so si Koprčani priigrali v 39. minuti, 18:25. V zaključku tekme, 58. minuta, je bil rezultat tudi prvič na tekmi izenačen. Končni rezultat v Logatcu je bil 29 : 32 za koprske kadete.

Priložnost za igro so dobili vsi igralci, med strelce se jih je vpisalo osem. Še enkrat več se je pokazalo, da v športu ni nič podarjeno in nič vnaprej zagotovljeno.

Tokrat sta bila strelsko najbolj razpoložena Muminović Sandi (13) in Sanabor Klej (7).

RK Kronos : RD Koper 29 : 32 (16 : 19)

RD KOPER 2013: Sanbor Klej 7, Furlan Tian 3, Pribac Nik 3, Šau Luka 1, Atanasov Kristjan 2, Muminović Sandi 13 (2), Ujčič Žiga 1, Cergolj Domen, Makuc Andraž 2.
Vratarja: Morato Jakob, Mašič Denis.

Trener: Ban Vili

Izključitve: 2 min
7-metrovke: 2 (3)

RK KRONOS: Lukič Tim, Podobnik Tim 2, Ribič Marko 4, Cimperman Robert, Novak Val 2, Kovačevič Arijan 9, Šfiligoj Anže 1, Marušič Ivo-Jan, Šebalj Vid 11, Pokrivač Matevž.
Vratarja: Lukič Tim in Marušič Ivo-Jan.

Trener: Ribič Nedeljko

Izključitve: 4 min
7- metrovke:   /