Kako so igrale mlajše selekcije pretekli konec tedna

Tudi naši najmlajši so bili izredno aktivni ta konec tedna. 

Začnimo s kratkim povzetkom mladinske tekme.

V nedeljo so naši mladinci odigrali 5. kolo 1. državne mladinske lige proti ekipi RK Jeruzalem Ormož.

Tekmo so boljše začeli gostje iz Ormoža, ki so v 10. minuti vodili z rezultatom 6:8, nato pa so domači rokometaši bolje zaigrali ter z delnim izidom 9:3 odšli na odemor s prednostjo 15:11.

V Drugem polčasu je bila igra zelo izenačena vendar, so domačini skozi celotni drugi polčas kontrolirali situacijo na terenu. Tako so na koncu prišli do pomembne zmage z rezultatom 33:28. Z osvojeno 4. zmago v petih tekmah držijo  3. mesto v 1. mladinski ligi.

Najboljši strelci za domače so bili Zugan  z 11, Ravlija z 9 in Matijaševič z 8 zadetki. Za goste je Horvat dosegel 10 golov.

***

V prvem derbiju sezone so kadeti Kopra 2013 na gostovanju v Izoli premagali vrstnike Istrabenz plinov z zadetkom prednosti pri rezultatu 28:29 (14:15). Tekma se je začela slabo za Koprčane, saj so domačini silovito začeli in preko Stoparja povedli s 3:0. Sledile so minute prilagajanja in Koprčani so kmalu dojeli, da bo potrebna maksimalna angažiranost, da se približajo domačinom. Z nekaj menjavami je stekla tudi igra v napadu. Enej in Staš Jovičič ter Breznikar so uspešno premagovali do takrat nepremaglivega vratarja domačinov. Svoje delež je pristavil še vratar Magdalenič, ki je nekajkrat branil stoodstotne priložnosti. Proti koncu polčasa se je tako rezultat nagnil na stran kadetov Kopra in polčas se je zaključil z golom prednosti za goste.

Borbena in napeta igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Koprčani so z menjavanjem obrambe in s presingom dveh najboljših strelcev uspeli priti do več žog ter tako dosegali lahke zadetke. Tako uspešna igra jim je prinesla prednost 6 zadetkov pri rezultatu 20:26 vsega 10 minut pred koncem tekme. Ko je kazalo, da so Koprčani dokončno zlomili odpor domačinov, je prišlo do nespametne izključitve Grmeka, ki je bil izključen skupaj z domačim igralcem do konca.

Kljub opozorilom trenerja bi se predčasno slavje kmalu končalo z veliko zaušnico. Z nespametnimi potezami so igralci Kopra prišli v položaj, ko bi lahko domačini v zadnjih trenutkih tekme celo izenačili. Na srečo se to ni dogodilo z upanjem, da je bila to “dobra šola” za kasnejše tekme.  Koprčani tako ostajajo sami na vrhu lestvice brez poraza. 

Strelci: E. Jovičić 11, Breznikar 5, S. Jovičić 4… 

***

Selekcija starejših dečkov je pretekli konec tedna gostila vrstnike iz Sežane. Domača ekipa je že v samem začetku prevzela igro v svoje roke. Vsi igralci so vstopili v igro in igrali poletno, tako da je bilo veliko golov doseženih iz potinapada. Zaradi visokega vodstva je v nadaljevanju nekoliko popustila igra v  domači obrambi, kar je nasprotni ekipi omogočilo, da je omilila visok poraz. Čestitke našim fantom za visoko zmago 42:18 (21:8)

Strelci; Galina 12, Grbec in Mijatovič 7…

***

Kot že povedano je v soboto potekal prvi turnir mini rokometa v organizaciji RD Koper 2013 – tokrat v OŠ Dekani. Slike si lahko pogledate na našem Facebook profilu.