Kako so igrale naše mlajše selekcije

Mlajši dečki B

14. krog (06.02.2016) – Koper 2013 : Pallamano Trieste                                                 16:17 (05:10)

 

Na zadnji tekmi rednega dela so mlajši dečki B odigrali tekmo proti sovrstnikom iz Trsta. Prvi polčas so začeli slabo in po izenačenju na 1:1 lovili zaostanek za gosti cel prvi polčas. Slabo so igrali v obrambi, v napadu pa so zgrešili preveč 100% priložnosti.

Drugi polčas so se zbrali in iz minute v minuto zmanjševali zaostanek. Na koncu so jih s požrtvovalno igro in bučno podporo staršev ujeli. 40 sekund pred koncem so imeli ob izenačenem rezultatu napad za zmago, vendar so v dvakrat zadeli vratnico, odbito žogo pa je gostujoči vratar ujel. Sledil je protinapad Trsta, v katerem so zabili zmagoviti zadetek.

 

Strelci: Nadarevič 6; Dežjot, Makovec 3; Morel 2; Montanič, Tišler 1

 

***

 

Starejši dečki A

Polfinalna skupina A, 5. krog (06.02.2016) – Sviš : Koper 2013                                                  36:25 (19:13)

 

Na gostovanje v Ivančno gorico  je ekipa  odšla kar brez  petih igralcev. Ti so obležali doma z vročino.

Prvouvrščena ekipa lige je na domačem igrišču v prvem polčasu povedla, vendar  so tudi naši fantje

dobro igrali, predvsem potem, ko so premagali začetno tremo. Prednost domačinov  je postopoma narasla na 6 golov, in šele drugi zaporedni timeout je dosegel željeni učinek in predramil naše igralce. Do polčasa, ki se je končal z rezultatom 19:13, se je nato igralo gol za gol.

V drugem polčasu je bila igra dinamična. Pri zaključnih metih so bili naši fantje premalo zbrani in so v nadaljevanju nekoliko popustili, ter zapravili še dve sedemmetrovki in protinapad. Domači igralci so uveljavili svojo premoč. Naša igralsko okrnjena ekipa je vseeno igrala borbeno. Škoda, da ni uspela izboljšati realizacije in omiliti po prikazani borbeni igri (pre)visok poraz.

 

Strelci: Mijatovič 6; Tunanovič, Žarkovič 5; Bangijev, Kovač 3; Bačič 2; Galina 1

 

***

 

Kadeti

Polfinalna skupina A, 5. krog (06.02.2016) – Škofljica pekarna Pečjak : Koper 2013         28:26 (16:12)

 

Koprčani so pretekli konec tedna gostovali na Škofljici. Fizično močnejšim domačinom so se Koprčani nekaj časa upirali, a so se kmalu pojavile napake v napadu, ki so jih domačini iz protinapadov kaznovali. Tudi v obrambi je popustila zbranost in hrabrost, ki bi bila potrebna, da bi onemogočali gostiteljem prodore na 6-metrsko črto. Kadeti Škofljice so odšli tako na odmor s štirimi zadetki prednosti pri rezultatu 16:12.

Drugi polčas so kadeti Kopra začeli bolj odločno. Z agresivno igro tako v obrambi kot v napadu so lovili priključek in proti koncu tekme se je celo ponudila priložnost za izenačenje. Nezbranost in živčnost zaradi napak v igri je botrovala, da ni prišlo do izenačenja in tako se kadeti Kopra vračajo domov s porazom 28:26. Naslednja tekma bo ta konec tedna v Logatcu, kjer bodo morali Koprčani pokazati veliko več znanja in odgovornosti v igri.

 

Strelci: Beganovič 9; Rekić 6; Breznikar 5; Grmek 3; Jovičić S. 2; Kamenšek-Zerbo 1

 

***

 

Mladinci

15. krog  (07.02.2015) –  Koper 2013 : Krško                                                                                       28:25 (15:11)

 

V prvem polčasu so prevladovali domači rokometaši, ki so skozi cel polčas vodili z 2 do 3 zadetki  prednosti. Najvišjo prednost so zabeležili ob koncu prvega polčasa in sicer +4 (15:11).

V drugem polčasu so trdoživi gostje poskušali z različnimi tipi obramb obrniti rezultat, kar jim je v 47. minuti tudi uspelo, ko so se približali na samo zadetek zaostanka (24:23), vendar so nato domačirokometaši odgovorili z boljšo igro ter z veliko pomočjo vratarja Štavarja prišli do 11. zmage z rezultatom 28:25.

Najboljši strelci za Koprčane so bili Matijaševič in Frank s 7 zadetki ter Zugan s 6 zadetki. Za goste je največ zadetkov prispeval  Sintič, in sicer 6.