Kljub dobri igri ostali brez točk

Danes smo odigrali zaostalo tekmo 1.kroga 1.NLB lige proti večkratnim državnim prvakom ekipi RK Celje Pivovarna Laško. Po razburljivi tekmi so se dveh točk veselili gosti, mi pa smo prikazali dobro igro in zmanjkal je le kanček sreče v končnici, pa bi kakšna točka ostala v Bonifiki

Začetek tekme je minil v izenačeni igri. Po nekaj zapravljenih napadih obeh ekip, je v 4.minuti za goste zadel Jaka Malus, danes izredno razpoloženi Grega Krečič pa hitro izenačil na 1:1. Koprčani so z globoko obrambo onemogočili strele Celjanov iz zunanjih položajev, vendar so le-ti izkoristili fizično premoč in nam delali veliko preglavic na 6-metrski črti s krožnimi napadalci. Do 11. minute (6:6) smo gledali izredno napeto igro, kjer si nobena ekipa ni priigrala več kot zadetek prednosti. V naslednjih minutah so si Celjani priigrali delni rezultat 0:4 in povedli 6:10. Po minuti odmora domačega trenerja Uroša Rapotca smo uspeli znižati rezulat na 8:10, vendar smo v zadnjih minutah prvega polčasa popustili in Celjani so odšli na odmor z velikimi šestimi zadetki prenosti. Omeniti velja izredno učinkovito igro nove okrepitve gostov Williama Accambraya, kateri je neovirano prihajal do strelov iz 9 metrov in potrdil, da je za Celje izredna okrepitev.

Drugi polčas je v domačih vratih začel Mirza Haseljić in že takoj na začetku ubranil 7-metrovko. Igra v obrambi je bila agresivnejša kot v prvem delu. Vztrajali smo pri zelo hitri igri, vendar izkušeni gostje so uspešno držali visoko prednost, ki so si jo priigrali v prevm polčasu. Naši fantje pa niso popustili in verjeli so, da še vedno lahko ogrozijo Celjane. Prednost gostov se je počasi topila in v 48. minuti smo se prvič v drugem polčasu, po 3 zaporednih zadetkih, približali na samo -3, 24:27. V dvorani je postajalo vedno bolj vroče. Publika je bila na nogah v 52.minuti, ko je Nejc Planinc znižal na samo gol zaostanka, 27:28.

Sledila je napeta končnica, gol za gol do 56.minute, dokler nista, danes nerazpoložena sodnika, izključila zapored Žigo Smolnika in Roka Mariča, kar so Celjani izkoristili in odnesli točki iz Kopra. Končni izzid je bil 32 : 34.

Vsekakor moramo priznati, da so se fantje odlično izkazali. Pokazali so veliko več volje in borbenosti, kar nas obdaja z optimizmom pred naslednjimi tekmami. Danes sta bila izredno raspoložena Nino Grzentič in Grega Krečič, v drugem polčasu pa je blestel Nejc Planinc.

Naslednja tekma nas čaka že to soboto, 20.10. ob 19.uri, v domači dvorani proti ekipi Sviša.

RD Koper : RK Celje Pivovarna Laško 32 : 34 (12 : 18)

RD Koper:Haseljić, Dolenc, Grzentič 8, Krečič 8, Matijašević 2, Kocjančič, Postogna, Moljk 1, Smolnik 5(1), Sokolič, Guček, Zugan, Marić 1, Planinc 6(3), Stopar, Bratkovič 1(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 5(6)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 5(2), Jurečič, Malus 2, Kljun 1, Košec, Razgor 5, Ovniček, Nenadić 5, Pajntar, Accambray 6(2), Ferlin, Kodrin 4(1), Horžen 3, Anic 3, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(6)