Kljub dobri igri prekratki za zadetek

Tokrat smo si vzeli malo več časa za pripravo poročila o včerajšnji tekmi. Po prespani noči smo lahko ponosni na naše fante in na našo publiko. Prvi so pustili srce na parketu in še enkrat več pokazali kako se je potrebno boriti za dres, ki ga nosijo. Navijači so pripravili izjemno vzdušje, kakršnega v dvoranah drugje po Sloveniji nismo priča.

Tekmo smo odprli hrabro in na krilih razpoloženega Grege Krečiča (dosegel je prvih 6 zadetkov) držali korak s Celjani, pri katerih je izstopal William Accambray. Obrambi obeh ekip sta bili slabši del igre, kar se je poznalo pri visokem rezultatu. Večino prvega polčasa so gostje držali rahlo rezultatsko prednost, ki je znašala največ dva zadetka. Od 21. do 24 minute pa smo uspeli z delnim izidom 3:0 povesti (14:13). Tudi zadnji napad v prvem delu smo uspešno zaključili in šli na odmor pri visokem rezultatu 19:17.

V nadaljevanju je bilo pričakovati reakcijo serijskih državnih prvakov vendar je trener Uroš Rapotec, s sicer omenjenimi rotacijami, držal visok ritem igre, kar visokim in težjim Celjanom ni ustrezalo. Pri zaostanku za zadetek (41. minuta) so gostje dosegli 3 zaporedne gole in unovčili daljšo klop in večjo izkušenost. Vendar z naše strani ni bilo popuščanja in predaje, igralci so verjeli v zmago in ko je Adam Bratkovič v 54. minuti zadel za 31:29 je bila le-ta že blizu. V napeti končnici nismo uspeli več zadeti in Celjani so se veselili zmage.

Pohvaliti velja strokovno vodstvo in prav vse igralce, ki so bili v postavi saj so nekateri že načeti, a so stisnili zobe in prikazali dopadljivo in srčno igro, ki bi si zaslužila več, vsaj točko, verjetno pa obe.

Tokrat nam je težko upoštevati navodila Rokometne zveze Slovenije, ki klubom prepoveduje komentiranje sodniških odločitev. A moramo gledati naprej in biti v prihodnje še močnejši, še bolj srčni in še bolj Koprčani in s tem vzeti drugim vse možnosti, da odločajo o naši usodi.

Če se ni izšlo včeraj pa naj bo bolje prihodnjo soboto, ko v Bonifiko prihaja RD Riko Ribnica.

Forza Koper!