Kljub dobri predstavi Kopra Celjani premočni

Arena Bonifika je danes gostila nov rokometni spektakel. Na gostovanje v Koper so prišli aktualni državni prvaki – ekipa Celje pivovarna Laško. 1000 gledalcev si je ogledalo atraktivno in dinamično srečanje, na katerem so se domači dostojno upirali gostom iz Celja.

Uvodne minute so minile mirno, obe ekipi sta začeli previdno. Prvi zadetek je padel šele v 4. minuti, ko je goste popeljal v vodstvo Mlakar. Sledil je odgovor Kopra preko Gorele, ki je zadel dvakrat zapored in popeljal domače do edinega vodstva na srečanju (2:1). Nekaj nezbranosti v napadu in nenatančni streli so omogočili lahko delo reprezentačnemu vratarju Lesjaku, ki je tako v prvih 7. minutah zbral 4 obrambe ter zalagal soigralce z uporabnimi žogami, ki so tako dosegali lahke zadetke iz protinapadov. Na drugi strani je domači vratar Vran 6. minuti ubranil strel iz 7. metrov Malusu. Razigrana Janc in Žvižej sta popeljala goste do najvišje prednosti v prvem polčasu (+5) – v 20. minuti je bilo že 7:12. Domači so z veliko mero borbenosti uspeli držati priključek in polčas se je zaključil z izidom 13:17. 

Uvodna žoga v prvem polčasu je pripadla gostom. Medel začetek Kopra v otvoritvenih minutah 2. polčasa je omogočil Celju pobeg na 15:22 in trener domačih Jovičić je izkoristil pravico do timeouta. Utrujenost se je začela poznati, saj so fizično močnejši gostje zlahka prihajali do priložnosti za strel in prednost je kmalu narasla na 8 zadetkov (18:26, 20:28). Jovičić je z rotacijami poskušal loviti zaostanek, vendar so Celjani so v 50. minuti vodili najvišjo prednostjo 10 zadetkov, ko je gostujoči trener Tamše iz igre potegnil nosilce igre ter poslal v ogenj igralce z manj minutaže. Pri domačih so v drugem polčasu dobro odigrali Bratkovi, Grzentič in Matijaševič, še posebej pa velja pohvaliti enega in edinega Uroša Rapotca, ki je vseskozi motor in srce te ekipe. Srečanje se je tako končalo z izidom 29:37. 

Čestitke gredo vsem domačim igralcem, ki so tudi tokrat na parketu pustili srce in dušo. Ob tem pa velja pohvaliti tudi navijače gostujoče navijaške skupine Florijane, ki so po koncu srečanja športno pozdravili tudi domače igralce. 

Tilen Kodrin (Celje pivovarna Laško):”Tekma zagotovo ni bila enostavna. To v Kopru nikoli ni. Na tekmo smo se maksimalno pripravili, tako kot moramo do konca prvenstva, kajti vsaka tekma odloča o končnem rezultatu v prvenstvu.”

Jan Gorela (Koper 2013):”Po tekmi z Velenjem smo izčrpani. Upali smo na podoben rezultat tudi s Celjem. Ni se izšlo tako kot smo si zastavili, vendar smo zadovoljni. Dejstvo je, da je Celje še vedno korak pred nami.”

Koprčani že v soboto odhajajo na težko gostovanje v Škofjo Loko, kjer bodo iskali priložnost za osvojitev novih (dragocenih) 2 točk.