Kljub odlični igri praznih rok iz Celja

Odlična igra danes, na derbiju proti Celjanom, žal ni prinesla novih točk, vendar nas lahko sama igra, borbenost, nepopustljivost v igri razveseljuje in zelo optimistično lahko čakamo na zadnje tekme v končnici, kjer bomo napadali 3.mesto, kar bi bil največji uspeh našega mladega kluba.

Ob velikem številu poškodovanih igralcev ( manjkali so Zugan, Gržentič, Smolnik in Poklar) je trener Vujović danes postavil v začetno postavo Bratkoviča, Krečiča, Matijaševiča, Vlaha, Rapotca, Severja in na vratih Kocjančiča. Po začetnem tipanju in našem minimalnem vodstvu je domača ekipa, Celje Pivovarna laško, prevzela pobudo in z nekaj lahkimi zadetki prišla do treh golov prednosti 6:3. V 6.minuti je Krečic dobil močan udarec v glavo od domačega igralca Suholežnika in moral zapustiti igrišče zaradi krvavenja iz nosu. Ob tem je Suholežnik prejel le 2 minutno kazen.Sledil je še zgrešen protinapad in predvsem neprepričljiva obramba je omogočala Celjanom, da so prihajali do čistih strelov na gol, kjer je prednjačil primorec v vrstah Celja Mačkovček. Tako je najvišja prednost v prvem polčasu znašala 4 zadetke pri rezultatu 10:6. Vendar Koprčani se niso predajali, vztrajno iskali najlepše priložnosti za doseganje zadetkov ( tudi s sedmimi igralci v polju – brez vratarja) kar jim je v 27. minuti prineslo tudi izenačenje na 13:13. V igro se vrnil tudi poškodovani Krečič in do konca prvega polčasa se je igralo gol za gol. Ob pisku sirene pa minimalna prednost na strani Celja, 16:15. Pri Koprčanih se je v prvih 30 minutah najbolj izkazal Vlah s 5 zadetki.

V drugem delu je trener Vujovič, tako kot v polfinalu pokala, igral s sedmimi igralci v napadu čez celoten polčas. Ta taktična zamisel je omogočala, da smo si v napadu priigrali res lepe priložnosti, iz katerih so igralci dosegali lepe zadetke. Seveda hkrati smo bili izpostavljeni v obrambi, da bi ob morebitni izgubljeni žogi dobili zadetek na prazen gol. V 36. minuti smo prišli do prvega vodstva v drugem delu igre, po 3 zaporednih zadetkih Koprčanov ( Krečič, Rapotec in Bratkovič). Enakovredno smo se kosali s Celjani do 45. min, ko je bil rezultat na semaforju 23:23. Ob majhnem številu razpoložljivih igralcev, se je v 47. min pri rezultatu 25:23 poškodoval še Thomas Postogna, ko je pri praznem golu in metu čez celotno igrišče, stekel proti golu, “pantersko” obranil strel in se ob tem močno zaletel v vratnico. Za trenutek je ostal brez zavesti, utrpel je pretres možganov in po tekmi je bil pripeljan v bolnišnico. Upajmo vsi skupaj, da ne bo nič hujšega in da se bo vrnil nazaj na gol Kopra. “Forza Thomas, sei forte”.

V zadnjih 15. minutah se je videlo, da so Koprčanom pošle moči zaradi številnih poškodb in tako je Celje naredilo delni rezultat 7:2, in tekmo mirno pripeljalo do končnih 30:25. Sam končni rezultat ne prikaže realne slike prikazane na igrišču, kajti glede na okoliščine, smo lahko zadovoljni s predstavo naših fantov in nestrpno pričakujemo naslednjo tekmo, ki bo že to nedeljo, 29.4.2018 ob 20:15 proti Gorenju iz Velenja, ki je prav danes zamenjalo trenerja Babiča.

Strelci pri Koprčanih: Bratkovič 7, Vlah 6, Krečič in Rapotec po 4, Sever 2 in Planinc in Marič po 1.

Tako da vsi ljubitelji rokometa vabljeni v Areno Bonifiko, v nedeljo, 29.4.2018 ob 20:15 in pokažimo da znamo napolniti dvorano in ponesimo Koprčane do zmage proti neposrednemu konkurentu za 3. mesto Gorenju.