Kljub porazu dobro izhodišče za povratno tekmo v Kopru

Koprčani so se včeraj zgodaj zjutraj odpravili na pot in po 13 urah vožnje prispeli v dobrih 900 kilometrih vožnje prispeli v Opole na Poljskem, kjer so v večernih urah opravili edini trening pred današnjo tekmo. Tremer rumeno-modrih Veselin Vujović je na pot odšel s 16 igralci, računati ne more na kapetana Uroša Rapotca, ki si je na tekmi pretekli teden v Novem Mestu strgal zadnje križne vezi na kolenu. Doma je ostal tudi Dani Zugan, ki je na treningu v sredo prejel močan udarec in ima poškodovano arkado. Domačini so nas lepo sprejeli, poskrbeli za ustrezno nastanitev in dan se je hitro obrnili in čas tekme je prišel.

Koprčani so začeli previdno, v prvem napadu je Sokolič, ki je začel namesto Rapotca priboril 7-metrovko, ki jo je realiziral Bratkovič.  Gostje so povedli preko Jankowskega. Kljub temu so Koprčani čvrsto zaigrali v obrambi in domačini so vlekli napade pred zaključnim strelom. Na drugi strani je domačine reševal vratar Malcher, ki je v 9. minuti zabeležil že 3. obrambo. Minuto kasneje je po novi obrambi Malcherja Dementyev popeljal domače na prednost 3 zadetkov pri 5:2. Po lepem prodoru Smolnika je Bratkovič realiziral drugo 7-metrovko. Smolnike je v naslednjem napadu lepo angažiral Krečiča, ki je zabil za 6:4. Takoj zatem je Sokolič spretno ukradel žogo in sam stekel v protinapad ter zabil za 6:5. Sledila sta 2 hitra zadetka domačih in trener Vujović je zahteval minuto odmora. Gostje so tako preko Mauerja in Dementyeva ohranjala prednost, pri Kopru sta bila uspešna Krečič in Smolnik. V 18. minuti je Bratkovič po dveh zadeti zastreljal tretjo 7-metrovko. To so izkoristili domačini in z zadetkom Zarzyckega pobegnili na +5. V 22. minuti sta sodnika dosodila izključitev Moljku. Domači so izrabili številčno premoč na terenu in prednost povečali na vsega 6 zadetkov pri 14:8. V zaključnem delu prvega polčasa se je igralo gol za gol, v 29. minuti je Vlah zabil za 16:12. Zadnji zadetek je dosegel pri domačih Mokrzki in na odmor smo odšli pri izidu 17:12.

Prvi napad v 2. polčasu je pripadel Koprčanom, ki so ga izkoristili, po prekršku nad Krečičem sta sodnika dosodila 7-metrovko, ki jo je realiziral Bratkovič. Prvi napad domačih pa obramba Vrana. V 34. minuti je Vlah lepo asistiral Dolencu, ki je zadel iz linije 6. metrov za 18:14. Minuto kasneje je žogo za hrbet vratarja Malcherja poslal Vlah in domači so imeli samo 3 zadetke prednosti in obilo težav v napadu na postavljeno obrambo Kopra. Napaka v napadu in Bratkovič je izkoristili priložnost ter popeljal Koper do 16. zadetka. Reakcija domače klopi ni izostala in trener domačih Skorski je zahteval minuto odmora. Očitno je sprememba v obrambi iz 6-0 na 5-1, ki jo je postavil trener Vujović obrodila sadove, saj so gostje vse težje prihajali v pozicijo za čisti strel. Sledila je izključitev Bratkoviča, Vran se je odlično postavil in ubranil strel s krila Lemaniaku ter tako ohranil izid pri 19:17. Naslednji napad je Vlah z lepo podajo angažiral Dolenca, ki je zabil za 19:18. V 42. minuti Planinc zadel za 20:19, sledila sta 2 zaporedna zadetka domačih, ki so tako ponovno pobegnili na + 3 pri 22:19. Gonilni motor ekipe Aleks Vlah, ki je garal tako v obrambi kot v napadu, je zadel za 22:20. V 47. minuti sta sodnika dosodila 2 minuti Gučku po domnevnem prekršku nad Jankowskim. Minuto in pol kasneje sta sodnika dosodila najstrožjo kazen po prekršku nad Nikolićem in Bratkovič je bil tudi tokrat uspešen. Domači so tako imeli dobrih 10 minut pred koncem tekme vsega 2 zadetka prednosti. V nadaljevanju so domačini izkoristili nekaj nespretnosti igralcev Kopra ter dosegli 2 poceni zadetka. V 54. minuti je Vran snel žogo iz samega kota svojih vrat. V 56. minuti je Bratkovič realiziral 5. sedemmetrovko in Koper je tako zaostajal za vsega 3 gole. V samem zaključku tekme se je ponovno prebudil domači vratar Malcher, ki je slabe 3 minute pred koncem z 3 ključnima obrambama potopil zadnje upe Koprčanov na zelo ugoden rezultat na gostovanju na Poljskem. Tekma se je tako končala z izidom 30:25.

Pred povratno tekmo v Kopru čez teden dni bo potrebno dosti postoriti, saj bo potrebno pravilno nastaviti glave igralcev in jih pravilno usmeriti tako, da bodo lahko pokazali svoj pravi jaz in z odločno igro prišli do zmage z več kot 5 zadetki prednosti, ki bi jih popeljali v skupinski del pokala EHF.