Navijaška skupina 12. Kopra je nastala leta 2002, ko se je skupina navijačev odločila prekiniti mrtvilo, ki je v tistem obdobju vladalo na koprskem nogometnem stadionu. Želja navijačev je bila podpreti Nogometni klub Koper in postati njihov dvanajsti igralec. Nekaj let smo tako preživeli na tribunah nogometnega stadiona. Leta 2006 pa nas je k sodelovanju povabil Rokometni klub CIMOS Koper in začelo se je naše osvajanje tribun dvorane Bonifika. Z vse boljšimi rezultati RK Cimos Kopra se je med člani društva povečevalo zanimanje za ogled rokometnih tekem. Z uspehi RK Cimos Kopra se je tudi naše članstvo povečevalo. Klub smo spremljali na vseh domačih in številnih tujih gostovanjih. Z uvrstitvijo koprskih rokometašev v evropska ligaška tekmovanja pa smo prekrižali Evrope po dolgem in počez. Se s kombiji peljali v Romunijo, uživali na gostovanjih na Portugalskem, Danskem, Nizozemskem, v Španiji, Rusiji, Nemčiji in na Poljskem, pa še kje drugje. Našo privrženost klubu smo izkazovali tudi s pomočjo pri organizaciji evropskih tekem in bili za naše delo tudi deležni pohval krovne organizacije EHF. Pravo navijaško vzdušje v dvorani pa smo spodbujali  s pripravami izvrstnih koreografij. Dvorana Bonifika je bila tudi zaradi nas večinoma neosvojljiva trdnjava.

Po razpadu RK Cimos Koper, je bilo veliko negotovosti, vprašanj in dileme v smislu, ”kaj pa sedaj?”. Odločitev je bila takoj jasna, če bo kdorkoli igral rokomet v koprskem dresu, mi bomo zraven in tako je tudi bilo. Rodilo se je novo rokometno društvo RD Koper 2013, zgodbo o feniksu iz pepela pa vsi dobro poznate. Dvanajsti Kopra smo pokazali in dokazali, da smo pravi navijači, ki ljubimo svoje mesto, rokomet, še posebej pa mlade športnike, ki s strastjo in požrtvovalnostjo igrajo za svoj domači klub. Skupaj z njimi pišemo zgodbo o uspehu. Dokazujemo, da lahko majhni postanemo veliki, da lahko skupaj zmagujemo in se potegujemo za najvišja mesta. Veselimo se uspehov, spremljamo rokometaše na vseh gostovanjih in skupaj nazdravljamo zmagam ali se tolažimo ob porazih.

Naš moto »Kjerkoli si ti, smo tudi mi« nas bo še naprej povezoval z mladimi rokometaši in nas vodil po njihovih poteh.  Izvrstno in raznovrstno navijanje pa bo še naprej odmevalo v dvorani Bonifika in v vseh gostujočih dvoranah.

Pridružite se nam in skupaj z nami ustvarjajte vzdušje, ki mu ni para. Člani društva smo tudi postali pravi prijatelji, ki se imamo vedno lepo.

Forza Koper