Večnamenski objekt, ki ga po prenovi leta 2014 poznamo pod imenom Arena Bonifika, je prve športnike sprejel maja 1999. Zagotovo so številne reprezentančne tekme v rokometu in košarki vzpodbujale domačine k postavljanju novih izzivov in tako je tudi koprski šport v slovenskem prostoru in v tujini postajal bolj prepoznaven.

V dopoldanskih urah v dvorani poteka srednješolski pouk športne vzgoje. Svojo prepoznavnost dvorana gradi z rednimi domačimi vadbenimi in tekmovalnimi programi ter s številnimi odmevnejšimi domačimi in mednarodnimi športnimi dogodki, koncerti, sejemskimi, kongresnimi in drugimi družabnimi prireditvami. Športni objekt vsako leto obišče 287.000 uporabnikov in obiskovalcev prireditev.

Osrednja dvoranska površina omogoča vadbo tako na centralni tekmovalni površini kot tudi na manjših enotah (½ ali ¼) in je primerna za rokomet, mali nogomet, košarko in odbojko.

Manjši vadbeni prostori (borilnica 1, borilnica 2, borilnica 3, borilnica 4 in borilnica 5) so namenjenim raznim vadbam (borilni športi, rekreacija – brez žoge, sprostilne vadbe, ples…).

V kletni pasaži je na štiristeznem kegljišču možnost organizirane vadbe za klube in društva.

V amfiteaterskem delu objekta imajo svoje prostore tudi številna društva, centri, vrtec, ki poleg komercialnih dejavnosti v sprednjem delu objekta zaokrožajo dvoransko ponudbo in življenje.

Objekt, ki je velik 3.330 m2 ima veliko dvorano za igre z žogo (rokomet, odbojka, košarka) s tribunami, ki imajo 3.000 sedežev ter tri manjše dvorane za borilne športe in ples.

Kapaciteta: 5.000
Igralna površina: parket