Kolaps igre v drugem polčasu zagotovil Gorenju zmago

Koprčani so danes odigrali tekmo 6. kroga končnice, ko je na vroče gostovanje v Koper prišla oslabljena ekipa Gorenja, ki je pravkar zamenjala trenerja.

1000 gledalcev si je ogledalo odličen prvi polčas, v katerem je Koper suvereno vodil na terenu. V 5. minuti je Kocjančič ubranil strel iz 7. metrov Medvedu. 4 minute kasneje je Krečič zabil svoj 3. gol in tako popeljal ekipo v vodstvo s 3:1. V 13. minuti so Korpčani po zadetku Smolnika vodili že s 3 zadetki prednosti pri 6:3. 3 minute kasneje so Velenjčani prvič zapretili, ko so po izgubljeni žogi Poklarja ujeli priključek z golom Cehteta za 6:5. Minuto kasneje je Zaponšek ubranil strel iz 7. metrov Bratkoviču. V 20. minuti sta po posredovanju delegata sodnika razveljavila dosojeno sedemmetrovko Velenju zaradi nedovoljenega vstopa na igrišče Cehteta, ki je tako odšel na klop za 2 minuti. Koprčani so tako uspeli ohranjati prednost 2-3 zadetkov vse tja do konca polčasa. V 1. polčasu velja še omeniti obrambo Luke Magadaleniča, ki je tik pred iztekom igralnega časa ubranil strel iz 7. metrov Grebencu. Na polčas smo odšli z rezultatom 13:10.

V drugem polčasu smo doživeli popoln kolaps domače ekipe, ki vse do 44. minute ni dosegla zadetka. Velenjčani so otvorili 2. polčas in za goste je zadel Pejović. V prvem napadu Kopra je Vujović potegnil iz igre Kocjančiča in poslal na igrišče drugega krožnega napadalca. Medved je ukradel žogo in vrgel v prazna koprska vrata, Velenje je ujelo priključek pri 13:12. V 33. minuti se je po strelu Toskića pri obrambi poškodoval Kocjančič, ki je do takrat ob odsotnosti Postogne zbral 5 obramb. 2 minuti kasneje se je ponovno izkazal Magdalenič, ki je ubranil strel iz 7. metrov Golčarju. V 36. minuti je Gorenje izenačilo z zadetkom preko Cehteta. 3 minute kasneje sta sodnika dosodila 7-metrovko za Koper, Smolnik je izvajal in zadel Golčarja v nogo. Minuto kasneje je Klemen Luzar, ki je prevzel gostujočo ekipo po podhodu Željka Babića zahteval minuto odmora. Po timeoutu je za 13:15 zadel Cehte, ki se je razigral v drugem polčasu. Prvi zadetek Kopra smo videli šele v 44. minuti, ko je iz 7. metrov zadel Planinc za 14:18 in tako prekinil delni izid Velenjčanov, ki so v 14. minutah dosegli 8 zadetkov. Slednji ni uspel z zadetkom predramiti sogiralcev, ki so delovali kot bi bili v transu, skratka popolnoma nasprotna slika ekipe, ki smo jo gledali v prvem polčasu. Koprčani so streljali iz slabo izdelanih akcij, na drugi strani so igralci Gorenja bili pri strelih dosti bolj učinkoviti. Pomagal jim je tudi Zaponšek, ki je s svojimi obrambami spravljal v obup igralce Kopra. Naši fantje se tako do konca srečanja niso uspeli sestaviti in Gorenje je tako vknjižilo svojo prvo zmago v končnici za prvaka. Končni izid po 60. minutah 20:26.

Že naslednji konec tedna čaka naše fante nov derbi, ko v Koper prihaja ekipa Celja pivovarne Laško. Tekma bo na sporedu v petek, 04.05.2018 ob 20:15.