KONCENTRACIJA IN VZTRAJNOST NAPROTI TRIMU

Naše rokometaše v soboto ob 19. uri čaka eno najtežjih gostovanj v Ligi NLB. V sklopu 19. kroga bomo gostovali pri drugouvrščeni ekipi prvenstva – RK Trimo Trebnje.

Po eno-tedenskem premoru se ponovno vračamo na rokometne parkete Lige NLB. V sklopu zadnjega srečanja meseca marca bomo gostovali na vselej neugodnem parketu – pri RK Trimo Trebnje. Trebanjski rokometaši v tekmo vstopajo po sredinem porazu proti Celjanom (23:24) in posledičnem izpadu iz Pokala Slovenije, ter po tem ko so si, pretekli krog prvenstva, z novincem RD Herz Šmartno delili točki (28:28). 

Pred tem pa so vpisali niz šestim zaporednih zmag in se tako, z 29 točkami, nahajajo na 2. mestu lestvice državnega prvenstva. Naši rokometaši v tekmo vstopajo po dveh zaporednih zmagah – na gostovanju pri MRK Ljubljana (26:30) in na domači tekmi proti RK Slovenj Gradec (35:32).

Z tokratnimi nasprotniki smo se v sklopu letošnje sezone že pomerili – sredi oktobra smo v vročem obračunu v Areni Bonifika morali priznati poraz s 26:30. Veliko se je spremenilo od omenjenega oktobrskega večera, zato lahko v soboto pričakujemo izjemno borbo in požrtvovalnost do zadnjega sodnikovega piska.

 

Bor Breznikar, igralec RD Koper:

“Po reprezentančni pavzi se v soboto odpravljamo na eno izmed težjih gostovanj v Trebnje. Ekipa Trima je ena izmed bolj kombinatoričnih ekip, na katere se je težko pripraviti. Verjamem pa, da se bomo s koncentracijo na treningih uspeli dobro pripraviti in jih v soboto presenetili in jim zadali prvi poraz v prvenstvu.”

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ