Konec sezone za prvo ekipo

V četrtek, 26.3., je potekala izredna video konferenca predstavnikov Rokometne zveze Slovenije in prvoligaških klubov. Na konferenci so soglasno sprejeli sklep, da se Liga NLB zaključi s trenutnim vrstnim redom. V sezoni 2019/2020 smo tako zasedli končno 8.mesto. 


Zaradi trenutne situacije širjenja novega virusa je bila sezona Lige NLB predčasno zaključena. Predlog je bil soglasno sprejet na današnji izredni video konferenci Rokometne zveze. Naša ekipa je tako zasedla končno 8.mesto, naslov državnih prvakov pa so osvojili rokometaši Celja Pivovarne Laško.
Poleg tega pa so sodelujoči odločali tudi o usodi zadnjih dveh uvrščenih klubih, sosednje Izole in mariborskega Branika. S strani prvoligašev je bil predlagan sklep, da v sezono 2020/2021 vstopimo s štirinajstimi ekipami: “Nova sezona Lige NLB naj bi se začela s 14 klubi in sicer z vsemi, ki so v njej tekmovali v sezoni 2019/20 ter najboljšima ekipama 1. B DRL v sezoni 2019/20. Na koncu sezone bi zadnjeuvrščeni zasedbi neposredno izpadli v nižji rang tekmovanja, enajsto- in dvanajstouvrščeno moštvo pa bi igralo dodatne kvalifikacije za obstanek z najboljšima ekipama 1. B DRL.” Vendar pa morajo predlagano sprejeti tudi predsedniki 1.B Lige. Končna odločitev bo tako znana v naslednjih dneh.
Ob tem velja poudariti, da odpoved preostanka sezone zaenkrat velja le za člansko ekipo. Tekmovanje mladih – organ pod okriljem RZS-ja, ki skrbi za organizacijo tekem mlajših selekcij, svoje odločitve še ni sprejelo.