Koper do velikega presenečenja sredi Velenja

Rdeča dvorana v Velenju je danes gostila tekmo 1. kroga končnice za prvaka v DP. V goste so prišli igralci Kopra, ki so redni del prvenstva končali na 2. mestu, kar pomeni, da začenjajo bitko v končnici na skupno 4. mestu z 8 točkami zaostanka pred vodilnimi Celjani, Velenjčani in Ribničani. Z igralci je prišla tudi peščica najzvestejših Dvanajstih Kopra, ki so že pred začetkom srečanja začeli z glasnim spodbujanjem.

Tekmo so otvorili domači igralci, ki napada niso izkoristili in prvi zadetek na srečanju je pripadel Grzentiču, ki je popeljal Koper v vodstvo. Sledilo je izenačenje preko Medveda, ki je zadel iz 7. metrov. Nov napad Kopra, nov zadetek Grzentiča. V 7. minuti so domači, i vsaj v uvodnih minutah niso zaigrali preveč prepričljivo, izgubili žogo, Krečič je stekel v protinapad a zadel samo vratnico in izid je ostal 2:2. V 8. minuti je Smolnik z lepim preigravanjem priigral 7-metrovko, ki jo je realiziral Bratkovič in Koper je povedel z 2:4. Izgubljena žoga Velenjčanov je končala v rokah Postogne, ki je poslal dolgo žogo do Sokoliča, ta je z nekaj sreče podal Krečiču, ki je zabil za 2:5. Reakcija domače klopi ni izostala in Željko Babić je zahteval minuto odmora v 10. minuti srečanja. Obramba 5-1 s Sokoličem na špici je odlično delovala in Velenjčani so prihajali do strelov iz težkega položaja. V 13. minuti je Medved ukradel žogo in stekel v protinapad ter zadel za 4:6. Minuto kasneje je Cehte zadel za priključek pri 5:6. Odgovor Koprčanov je prišel preko Smolnika, ki je odlično odigral v uvodnih minutah. Koprčani so tako z aktivno igro v napadu in strnjeno, usklajeno igro v obrambi ohranjali prednost 2 zadetkov. V 19. minuti je Vujović zahteval minuto odmora. Napad Velenja za priključek je zaznamoval strel Medveda, ki mu je padla žoga iz rok in z nekaj sreče pristala pri Kleču, ki je dosegel 7. zadetek za Velenjčane. V 21. minuti smo videli napad Velenja pod pasivno igro, ko je streljal Grebenc, branil Kocjančič pa je zaradi nespretnosti žoga končala v rokah Ovnička, ki je ponovno zagotovil domačim priključek pri 8:9. V 25. minuti sta sodnika izključila Severja po prekršku nad Klečem in domači so ob številčni premoči na terenu izenačili preko Verdineka pri 9:9. Tvegana igra brez vratarja na terenu se ni obrestovala, saj so Koprčani izgubili žogo v napadu in Ferlin je natačno vrgel v prazna vrata Kopra ter popeljal domače v vodstvo pri 10:9. Izenačil je Bratkovič iz 7. metrov. V 29. minuti je Ovniček lepo preigral Smolnika ter priigral 7-metrovko za Velenje. Golčar je zadel, Velenjčani so tako pobegnili na 2 zadetka prednosti pri 12:10. Videli smo hiter zadetek Vlaha, pa izgubljeno žogo Velenjčanov. Koprčani so tako krenili v zadnji napad v tem prvem polčasu, do priložnosti za strel je prišel Sokolič, vendar je bil Ferlin v vratih uspešnejši. Slednji je ponovno vrgel v prazna koprska vrata in tako vpisal svoj drugi, skupno 13. zadetek za Velenje. Na odmor smo odšli pri izidu. 13:11.

Drugi polčas so začeli Koprčani, ki so odločno krenili v napad, s krila je po podaji Krečiča zadel Bratkovič. Po izključitvi Gučka so domači ponovno pobegnili na +2, v napadu Kopra je iz težkega položaja zadel Grzentič, ki je v napadalnem segmentu danes odlično odigral, Golčar je pri poskusu strela s krila zadel zunanjo stran vrat, na drugi strani je z natančnim strelom s tal zadel Krečič in izenačil pri 14:14. V 38. minuti je Kocjančič zabeležil svojo 5. obrambo, ko je ubranil strel Medvedu s krila in tako preprečil, da bi Velenje ponovno prevzelo vodstvo. Žoga je končala izven igrišča, Velenjčani so nadaljevali z napadom in Potočnik je zadel za 17:16. V 42. minuti je Vlah zadel za 19:18, Velenjčani so v napadu vrgli žogo v blok Kopra in Rapotec je sam v protinapadu vrgel v prazna velenjska vrata ter tako izenačil pri 19:19. V 44. minuti je Bratkovič realiziral 3. strel iz 7. metrov in ponovno izenačil na 20:20. Igra gol za gol se je nadaljevala, Vlah je s podajo v zrak angažiral Krečiča, ki je zadel za izenačenje 21:21. 47. minuta obramba Postogne, protinapad Kopra, kjer je Vlah lepo našel Rapotca, ta je pa s strelom v tla med noge Zaponška poslal žogo preko gola. V 48. minuti je Bratkovič podal Vlahu, ki je zadel »cepelin« za vodstvo Kopra 21:22. Izenačil je Haseljič, Koprčani so medtem zaigrali v popolni postavi. Koprčani so po izklučitvi Cehteta še odločneje krenili na gol, s krila je streljal Rapotec in zadel prečko, na odbito žogo je prišel Bratkovič in ponovno popeljal goste v vodsto. V naslednjem napadu je natančno streljal Smolnik in Koper se je odlepil na +2 pri 22:24. Reakcija domače klopi ni izostala – Babić je vzel minuto odmora. V 53. minuti smo videli 2 obrambi Postogne, ki je nato še ubranil Medvedu strel s 7. metrov. Nov napad Kopra in gol Krečiča za vodstvo +3 pri 23:26. V 58. minuti je pri prednosti 2 zadetkov (25:27) Vujović vzel minuto odmora, da spočije in organizira svoje fante. Koprčani niso zadeli, Velenjčani so krenili v napad, a tam se jim je po robu postavil Kocjančič s svojo 6. obrambo. V napadu je zadel Krečič, Velenjčani pa so v napadu napravili prekršek in Vlah je 48 sekund pred koncem zadel za 25:29. V zadnjem napadu Velenja je ponovno dobro posredoval Kocjančič in ubranil strel Kleču. Zadnjo akcijo Kopra na tekmi je preprečil Ferlin, vendar je domačim za preobrat zmanjkalo časa in Koprčani so tako vknjižili prvo zmago v Končnici z izidom 25:29.

Koprčani so tako z odlično predstavo otvorili zaključni del letošnje sezone, vendar je potrebno poudariti, da 1 lastovka ne prinese pomladi. Želimo si, da bi bilo takih iger v končnici še več!

Forza Koper!