Koper Handball Cup; MDB 2.mesto, MDA in MDC 4.mesto

Minuli vikend (od 19. do 21.4.) so se naši najmlajši udeležili velikonočnega turnirja Koper Handball Cup. Ekipa mlajših dečkov B je zasedla končno 2.mesto, ekipi A in C pa končno 4.mesto v svoji starostni skupini.

MLAJŠI DEČKI A (letnik 2006)

Mlajši dečki A so se konec prejšnjega tedna udeležili rokometnega turnirja – Koper cup. Ta je potekal od petka, 19.4., do nedelje, 21.4.. Naši fantje so se pomirili z ekipami: ŠD Škofljica,  MRK Ljubljana, Pallamano Spallanzani (ITA), RK Maribor in RK Gorenje Velenje.

Zelo lepo igro so naši fantje prikazali proti Škofiljici in Velenju, vendar kljub temu, so ostali brez zmage. Nekoliko slabšo predstavo so prikazali proti Ljubljani. Povsem pa so nadigrali italijansko ekipo in Mariborčane.

Z dvema zmagama in tremi porazi so koprski igralci zasedli končno 4. mesto v skupini.

Na turnirju so vsi igralci dobili svojo minutažo in tako pokazali kaj zanjo in koliko so napredovali v zadnjem letu. Ekipa je sestvaljena iz različnih tipov igralcev, ekipi širina ne manjka. Nekoliko manjka le individualna kakovost, vendar se to na daljši rok in z dobrimi treningi, da zelo lepo nadoknadit. Če bodo fantje potrpežljivi in pridno delali, bodo vsekakor v bližnji prihodnosti dosegali zelo lepe rezultate tako na mednarodnih turnirjih, kot tudi v državnem prvenstvu.

 

RD KOPER ŠD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 19 : 20
RD KOPER MRK LJUBLJANA 15 : 22
RD KOPER PALLAMANO SPALLANZANI 22 : 9
RD KOPER RK MARIBOR BRANIK 28 : 15
RD KOPER RK GORENJE VELENJE 14 : 19

 

MLAJŠI DEČKI B (letnik 2007)

Med velikonočnimi prazniki smo se mlajši dečki B udeležili ze tradicionalnega velikonočnega turnirja v Kopru. V skupinskem delu smo imeli pet tekem proti Dobovi, MRK Ljubljani, Trimu iz Trebnjega, Mariboru in proti Senecu iz Slovaške. Prav vse tekme smo zmagali in se tako kot prvouvrščena ekipa uvrstili v finale turnirja.

V finalni tekmi smo zaigrali proti ekipi velenjskega Gorenja. Skozi celo tekmo so bili v rahli prednosti Velenjčani. Na koncu smo uspeli s fanatično borbenostjo izenačiti rezultat. O zmagovalcu je tako odločalo izvajanje sedemmetrovk, kjer so imeli več sreče igralci iz Velenja.

Fantov gredo vsekakor vse pohvale za odličen pristop in borbo. Tudi z drugim mestom smo več kot zadovoljni.

 

RD KOPER MRD DOBOVA 22 : 11
RD KOPER MRK LJUBLJANA 18 : 11
RD KOPER RK TRIMO TREBNJE 18 : 16
RD KOPER RK MARIBOR BRANIK 26 : 10
RD KOPER SK SENCE (SVK) 20 : 7
RD KOPER RK GORENJE VELENJE 17 : 18

 

MLAJŠI DEČKI C (letnik 2008)

Med velikonočnimi prazniki smo mlajši dečki C nastopili na našem prvem tekmovalnem turnirju, Koper Cup. Tekmovali smo v kategoriji fantov našega letnika, 2008, kjer se je igral mini rokomet, na igrišču manjših dimenzij s štirimi igralci v polju in vratarjem. Določena je bila individualna obramba, torej vsak igralec krije svojega nasprotnika po celotnem igrišču. Tekme so trajale dva polčasa, vsak po osem minut z vmesnim dvominutnim odmorom.

V petek smo imeli na sporedu že prvo tekmo proti RD Duplje Radovljica. Tekmo smo odigrali v Areni Bonifika, na večjem igrišču, zato smo se med trenerji in sodniki dogovorili, da odigramo tekmo s petimi igralci v polju in vratarjem. Kljub začetniški zmedenosti in nekaj netočnimi podajami nas je naša daljša klop rešila in smo tekmo prepričljivo zmagali.

V soboto smo se preselili v telovadnico OŠ Dušana Bordona in odigrali drugo tekmo proti RK Maribor Braniku. Tekma se je začela precej ostro in obramba je bila na obeh straneh zelo agresivna, prekrški pa vedno na meji izključitev. Na sredi prvega polčasa si je nasprotni igralec prislužil celo direkten rdeč karton. Zaradi močne obrambe je bilo v napadu precej težko doseči zadetke. Kljub temu smo povedli in večji del tekme vodili za en ali dva zadetka. V zadnjih dveh minutah smo naredili preveč tehničnih napak, zapravili nekaj ključnih strelov in morali priznati premoč nasprotnika.

V nedeljo so nas čakale še preostale tri tekme. Prva je bil Obalni derbi proti Izoli. Podobno kot na sobotni tekmi smo večji del tekme vodili in kontrolirali rezultat. Žal smo ponovili napake iz prejšnje tekme in v zadnjih minutah zapravili možnost za zmago.

Drugo nedeljsko tekmo smo odigrali proti sovrstnikom iz Slovenj Gradca. Tokrat smo začeli nekoliko neprepričljivo in tako dovolili nasprotniku, da je povedel za tri zadetke. V nadaljevanju so fantje upoštevali opozorila s prejšnjih tekem, zbrali misli in začeli sodelovati v napadu ter strnili vrste v obrambi, kar je bilo na koncu dovolj za zmago z golom prednosti.

Zadnja tekma, ki nas je čakala na turnirju, je bila proti ekipi Mokreca Kig, ki je bila edina neporažena ekipa. Vedeli smo, da so naše možnosti za zmago minimalne. Priložnost za dokazovanje so dobili vsi igralci, vendar zmage nismo dosegli. Tako smo z dvema zmagama in tremi porazi dosegli skupno 4. mesto.

Kljub temu smo zelo zadovoljni z rezultatom, saj vemo, da smo se tako z drugo (Izola) kot tretjeuvrščeno ekipo (Maribor) večji del tekme borili za zmago, a so nam v zaključkih tekem zmanjkale tekmovalne izkušnje in smo naredili preveč napak ter s tem zapravili možnost za uvrstitev na drugo mesto. Vse te izkušnje nam bomo nedvomno koristile na naslednjem tekmovanju.

 

RD KOPER RK DUPLJE RADOVLJICA 15 : 8
RD KOPER RK MARIBOR BRANIK 6 : 8
RD KOPER RD BUTAN PLIN IZOLA 13 : 15
RD KOPER RK SLOVENJ GRADEC 2011 10 : 9
RD KOPER RK MOKERC-KIG 8 : 14