Koper preplavil Krko in vknjižil 4. zmago v končnici

Dvorana Marof v Novem Mestu je danes gostila tekmo 8. kroga končnice za prvaka v ligi NLB. Koprčani so, po remiju s Celjem, prišli v Novo Mesto po zmago. Tudi na tem težkem gostovanju jih je spremljala peščica najzvestejših članov navijaške skupine Dvanajstih Kopra.

Prvi napad domačinov je izničil Guček, ki je lepo poblokiral strel Okleščenu. Za vodstvo Kopra je v 3. minuti zadel Bratkovič, na drugi strani so Krkaši delovali zmedeno, saj so jim žoge ker bežale iz rok. V 5. minuti sta sodnika izključila Gučka zaradi prekrška nad Didovičem in Novomeščani so zadeli iz 7. metrov za 1:2. V 7. minuti je Postogna ubranil strel iz 7. metrov Jakšetu pri vodstvu Kopra 1:4. Nova izključitev pri Koprčanih v 9. minuti, ko sta sodnika izključila Severja po padcu Didoviča. Domačini so to izkoristili in preko Bana ujeli priključek pri 3:4. v 12. minuti sta sodnika že drugič izključila Gučka zaradi neobstoječega prekrška nad Rašom. Koprčani se kljub temu niso pustili vreči iz tira in so z lepo kombinatoriko prihajali do lahkih strelov. Za 5:7 je zabil Planinc, v naslednjem napadu je bil uspešen Sever. Domačini so z veliko mero vztrajnosti držali priključek, Koprčani so na drugi strani vodili tekmo. V 18. minuti je trener domačih Mirko Skoko vzel minuto odmora po zadetku Rapotca za 7:10. Domači so napadli, Postogna je zabeležil svojo 5. obrambo po strelu Jakšeta in Rapotec je ponovno zadel prazna vrata Krkašev za 7:11. Goleada Kopra se je nadaljevala zadela sta Vlah in Rapotec in Skoko je bil prisiljen vzeti novo minuto odmora v 20. minuti srečanja po delnem izidu Kopra 0:5. V 23. minuti je Postogna ubranil 100% priložnost Didoviču, ki je lepo streljal po asistenci Okleščna, nato še 7-metrovko Kukmanu in strel s krila Irmanu. V napadu Kopra je Sever zgrešil, kar so domačini izkoristili za protinapad in Kukman je zadel za 8:13. 28. minuta in natančen strel Vlaha za 9:15, v obrambi pa znova dobro posredovanje Postogne, ki je z 10. obrambo ponovno ustavil napad Krke. 2 minuti pred koncem prvega polčasa je vstopil na teren Grzentič in v svojem prvem napadu zadel za 9:16. Pri tem rezultatu se je polčas tudi končal.

Drugi polčas so otvorili Koprčani, v prvem napadu je streljal Sever. Nad njim je bil storjen prekršek, Bratkovič je realiziral strel iz 7. metrov. V 36. minuti je zadel Vlah, nato smo videli 2 hitra zadetka Krkašev, ki so tako znižali prednost Kopra na 6 zadetkov pri izidu 12:18. V 39. minuti je Postogna ponovno dobro posredoval, Koper je to izkoristil in z golom Krečiča povedel na 8 zadetkov prednosti. Krkaši so odgovorili z dvema hitrima zadetkoma, v 42. minuti se je ponovno izkazal Postogna. V napadu je z natančnim strelom zadel Krečič. V 44. minuti sta sodnika izključila Smolnika zaradi prekrška pri vračanju v obrambo. Koprčani so taktično odigrali in v 2 minutah niso prejeli zadetka. V 49. minuti je Postogna z 2 zaporednima obrambama ponovno izničil trud domačih, v napadu je zadel Grzentič za 17:24. Marić je v obrambi ukradel žogo, stekel v protinapad in podal do Gučka, ki ga je spremljal. Ta je zabil in Koper je ponovno vodil z 8. zadetki prednosti. Nov napad Krke, nova (16.) obramba Postogne. V napadu je ponovno zadel Grzentič in Koprčani so prvič vodili z 9 zadetki prednosti. V naslednjem napadu je lepo zadel Planinc. V 53. minuti je Vujović iz igre potegnil Postogno, ki je zbral skupaj neverjetnih 17. obramb in poslal v igro Magdaleniča. V 58. minuti je pod pasivno igro Grzentič lepo videl Planinca, ki je stekel na 6-metrsko črto in zadel za 22:29. Do konca srečanja so domačini še dvakrat zadeli, a tudi to ni zadostovalo za preobrat in zmaga je pripadla Koprčanom.