Koper prepričljivo do zmage na memorialnem turnirju v Dobovi

Koprčani so se včeraj udeležili 11. memorialnega turnirja Boga Dobovška v Dobovi, kjer so še sodelovale ekipe MRD Dobova, RD Dubrava Zagreb in RK Varaždin.

Na prvi tekmi so se igralci Kopra pomerili z ekipo Varaždina. Od samega začetka so prevzeli pobudo na terenu in tako v 9. minuti vodili že s 6:3. V prvem polčasu se je v vratih izkazal Vončina, ki se je vrnil po krajši odsotnosti zaradi bolezni. V 13. minuti je Bratkovič podal cepelin za Gržentiča, ki je povišal vodstvo na 9:6. Sledilo je nekaj nezbranosti v obrambi in 2 izključitvi (Marič in Gržentič) in gostje so v 19. minuti ujeli priključek pri 10:10. Minuta odmora, katero je zahteval Vujo, je dovolila fantom, da so zadihali, saj je bila temperatura v Dobovi visoka – ob 17. uri je termometer kazal 36°C. Kljub dobri igri tako v obrambi kot v napadu se gostje iz Varaždina niso dali ugnati in so s čvrsto igro v napadu držali priključek. K rezultatski izenačenosti so pripomogli tudi 4 zgrešeni streli in semafor je tako v 23. minuti kazal 11:10.  Vlah, ki ga Vujović vse bolj pogosto postavlja na mesto srednjega zunanjega, je dobro razigraval ekipo in tako ustvarjal priložnosti za Smolnika in Krečiča, ki sta pridno rešetala nasprotnikovega vratarja. Delni izid 3:0 v izteku prvega polčasa je tako omogočil pobeg in polčas se je zaključil z izidom 14:10.

V drugem polčasu na terenu popolna prevlada Kopra, kljub pomanjkljivi realizaciji v napadu so gostje v 10 minutah dosegli pičla dva zadetka tako, da je po 37. minutah igre semafor kazal 19:12. Agresivna obramba v postavi Sokolič – Moljk – Gržentič – Guček – Zugan – Planinc je uspešno odbijala napade nasprotnika nato iz pol protinapadov in na postavljeno obrambo polnila nasprotnikova vrata. Tudi Kocjančič, ki je v vratih zamenjal Vončino, je dobro opravil svoje delo in uspešno ubranil 5 strelov. Dobro sta odigrala tudi Sokolič in Planinc. Videli smo tudi več lepih zadetkov s pozicije krožnega napadalca, kjer sta bila aktivna Marić in Moljk. V zadnji minuti srečanja sta Matijaševič in Planinc izpeljala še en lep cepelin in gostom ni ostalo drugega kot priznati poraz pri rezultatu 26:17.

Na tekmi za 3. mesto sta se udarili ekipi iz Hrvaške in zmaga – ter posledično 3. mesto –  je pripadlo ekipi RK Dubrava Zagreb.

Veliki finale se je pričel silovito. Obe ekipi sta štartali na polno. Vodstvo je prevzela domača ekipa in strelsko otvorila srečanje. Nekaj nevsiljenih napak Koprčanov je domačim omogočilo pobeg na +2 pri rezultatu 4:2 v 7. minuti srečanja. Igra gol za gol se je tako nadaljevala, nobena od ekip se ni uspela rezultatsko odlepiti. S požrtvovalno igro v obrambi in 2 zaporednima zadetkoma Rapotca so igralci Kopra v 13. minuti uspeli izenačiti pri 5:5 ter minuto kasneje povesti – ponovno je bil uspešen “Il capitano” Uroš Rapotec. Koprski obrambni stroj z visokim zidom Marić – Guček – Zugan je bil skorajda nerešljiva uganka za domače napadalce. Goleada Rapotca se je tako nadaljevala in domači trener je v 19. minuti vzel minuto odmora po delnem izidu Kopra 1:6. Koprčani so tako zadržali prednost vse do konca polčasa, ki se je zaključil z izidom 8:13.

Ritem igre v drugem polčasu ni padel. Domačini so z veliko želje naskakovali gostujoča vrata, vendar so se Koprčani na krilih razpoloženega Vrana uspešno upirali ter celo povečali prednost tako, da je bil rezultat v 36. minuti že 12:20. Koprski stroj, ki deluje iz tekme v tekmo bolj usklajeno, je neusmiljeno mlel in obramba domačih ni vzdržala. v 37. minuti je bratkovič ukradel žogo in sam stekel čez celo igrišče, zabil zadetek za 12:21, naslednji napad je Sokolič utekel na linijo 6. metrov in zabil, sledila je obramba Vrana in protinapad Planinca, ki je rezultat popravil na 13:24. V sami končnici do gostje nekoliko popustili in domači so tako uspeli znižati razliko na 7 zadetkov. Zaključni zadetek na tekmi je tako dosegel Nejc Planinc in postavil končni izid 19:26.

Gledali smo všečen rokomet skozi celoten turnir, ki je bil lepo organiziran in izpeljan kljub vročini, ki je pritiskala v dvorani in izven. Zmaga je torej pripadla igralcem RD Koper, drugo mesto in tretje mesto igralcem RK Dubrava. Kot najboljši igralec turnirja je bil izbran Aleks Vlah.

Zmaga na turnirju nas navdaja s pozitivno energijo za nadaljnje delo, prikazana igra pa nas navdušuje, saj je napredek viden iz tekme v tekmo.

Forza Koper!!!