Koper rutinirano do zmage proti Slovanu

Arena Bonifika je danes gostila tekmo 12. kroga NLB lige, na kateri je v goste prišla ekipa LL Grosist Slovan, ki jo vodi bivši trener Kopra Zoran Jovičić. Predsednik društva Aljoša Bertok in vodja navijaške skupine Dvanajstih Kopra sta Jovičiću pred začetkom srečanja predala simbolično darilo v znak spoštovanja in prijateljstva, ki veže Koprčane in bivšega trenerja. Pred samim začetkom tekme smo z minuto molka počastili spomin na nedavno preminulega Ludvika Hrvatina, velikega ljubitelja rokometa in rednega spremljevalca rokometnih srečanj v Kopru.

Tekmo so otvorili gostujoči igralci in povedli z zadetkom Sankoviča. Na drugi strani so domači v napadu začeli previdno, celo nekoliko preveč, kar je omogočilo gostom, da so v 6. minuti pobegnili na dva zadetka prednosti pri 2:4, kjer je dvakrat zabil Marušić (danes najboljši strelec pri gostih z 9 zadetki). Odgovorr Kopra ni izostal – izenačenje je prišlo preko Matijaševiča in Bratkoviča, ki je na zadnjih 4 srečanjih strelsko zelo dobro razpoložen. Kljub odgovoru Kopra gostje niso popustili in zaigrali še agresivneje v napadu, kar pa postavljeni domači obrambi s srednjo linijo Gržentić – Guček – Sever ni povzročalo prevelikih preglavic. Gostje so tako igrali na meji pasivne igre ion vlekli napade ter izkali priložnost za strel proti vratom, ki jih je branil razpoloženi Jure Vran (danes skupno 7 obramb). V 17. minuti smo Vranu zapisali 4. obrambo. S podajo v protinapad je angažiral Bratkoviča, ki je žogo poslal do Severja in ta je zadel za 10:8. 3 minute kasneje je Smolnik realiziral drugo sedemmetrovko, in Jovičić je izkoristil pravico do minute odmora, ki pa žal ni prinesla željenega učinka. Minuto kasneje je Zugan zadel za +3, gostje pa so brez prave rešitve v napadu poizkušali s preigravanji in streli iz zunanje linije. V zadnjih 5 minutah igre v so gostje dosegli le 1 zadetek in na odmor smo odšli s 5 zadetki prednosti pri izidu 16:11.

Drugi polčas je prinesel pomembnejšo spremembo v vratih, kjer je Kocijančič zamenjal Vrana. Koprčani so v nadaljevanje krenili z veliko mero določnosti in Zugan je v 35. minuti zabil svoj drugi gol in tako nakazal, da se vrača po daljšem strelskem postu. Po drugem zadetku Severja so domači vodili za 6 pri 20:14, sledil je padec koncentracije in gostje so z 2 zaporednima zadetkoma pokazali, da ne nameravajo popustiti do konca. V 39. minuti smo videli dvojno izključitev – pri domačih Gržentić in pri gostih Atanasov – kar je jasno nakazovalo, da smo še zelo daleč od tega, da bi bila tekma odločena in, da bo potrebno odigrati do konca. V 44. minuti je zadel Planinc po obrambi Kocjančiča, kateri je minuto kasneje ubranil strel iz 7. metrov Marušiću. V 46. minuti je Vlah z natančnim srelom popeljal domače na +8 pri izidu 24:16. Domačim igralcem je zaradi visoke prednosti očitno malce padla koncentracija, kar so gostje s pridom izkoristili in v 3 minutah dosegli delni izid 3:0 in ponovno zapretili, vendar jim je račune prekrižal danes odlično razpoloženi Kocijančič (skupno 12 obramb), ki je ubranil 2 zaporedni žogi. V 52. minuti je Vujović poizkušal kombinacijo s 7 igralci na terenu, kjer je prišla do izraza izkušenost Nejca Poklarja, kateri je z lepo podajo angažiral Planinca, ki je zabil za ponovno prednost 8 zadetkov pri 26:20. 3 minute kasneje je Guček spretno ukradel žogo po izvedenem sredinskem metu nasprotnikov, sam stekel v protinapad in iz težkega položaja zadel za 28:20. V naslednjem napadu je Zugan natančno ciljal in zadel za 29:20, sledila je minuta odmora na zahtevo Jovičića, ki je od svojih igralcev zahteva čvrsto igro vse do zaključka tekme. Do konca smo tako videli še 1 zadetek Kopra in 3 zadetke Slovana. Zmaga je tako ostala doma, Koprčani so se razveselili nove, pomembne zmage.

Že to sredo jih čaka pomembno gostovanje v Trbovljah, kamor odhajajo na tekmo 1/16 finala pokala Slovenije.