Koper v polni formi pred začetkom sezone

Koprčani nadaljujejo z nizom pripravljalnih tekem pred začetkom sezone. V Areno Bonifika se je po 2 tednih vrnila ekipa Umaga, ki je v začetni fazi priprav, saj začnejo s prvenstvenimi tekmami šele konec septembra. Za goste je zaigral Goran Gorenac, bivši igralec koprskega Cimosa, ki je do pretekle sezone igral v tujini. Začetna postava Sokolič – Gržentič – Smolnik – Zugan – Planinc – Moljk je odločno začela in takoj zagospodarila na igrišču. Tako Gržentič kot Zugan sta z razdalje dosegala zadetke, Smolnik je s hitrim prenosom žoge spravljal v težave gostujočo obrambo tako, da so domači v 6. minuti vodili že z 5:1. Tudi obramba je dobro delovala, kar je domačim omogočalo hitre prehode v protinapade in lahke zadetke. V ključnih trenutkih se je izkazal tudi vratar Vran, ki je ubranil nekaj težkih strelov in tako preprečil nasprotnikom priključek.Po dobrih 20 minutah igre so tudi gostje strnili svoje vrste in uspeli vsaj delno priključiti in znižati razliko na 12:7, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Nekaj težav je domači obrambi predstavljal gostujoči pivot, ki je z dobrim postavljanjem in čvrsto igro povzročal težave domači obrambi. V 28. minuti je Vran ubranil strel iz 7-metrov. Polčas e je tako zaključil z rezultatom 19:9.

V drugem polčasu je Vujović v igro poslal Matijaševiča, Bratkoviča, Marića in Rapotca in tako nadaljeval z uigravanjem ekipe. Hiter prenos žoge v napadu je omogočal lepo kombinatoriko in zunanja linija Kopra je povzročala težave igralcem Umaga v obrami ter tako ustvarjala prostor in priložnosti za krožne napadalce. Koper je bil tako nevaren iz vseh položajev. V 42. minuti srečanja je tako prednost znašala že 12 zadetkov pri izidu 27:12. Zaradi bolezni zdesetkani igralci Umaga so kljub temu nudili dostojen odpor in z lepimi akcijam ustvarjali priložnosti za krožnega napadalca Severja, desnega zunanjega Maršana in krilnega igralca Sinčića. Pri Kopru je odlično odigral tudi kapetan Uroš RApotec, ki je dosegel zavidljivih 9 zadetkov.

Srečanje se je tako končalo z izidom 37:24, kar nas veseli pa je to, da je igra stekla tako v obrambi kot v napadu in, da smo pripravljeni na prihajajočo sezono in prvo tekmo, ki bo že naslednji teden v Trebnjem.

Forza Koper!!!